En Sıcak Konular

Miroğlu: HDP bile PKK'ya engel olamayacak

14 Nisan 2015 09:47 tsi
Miroğlu: HDP bile PKK'ya engel olamayacak PKK'yı çok iyi bilen ve çözüm sürecini yakından takip eden Orhan Miroğlu HDP ve PKK'ya önemli çağrılarda bulundu.

Gazeteci-yazar Orhan Miroğlu’na göre, HDP ve Kandil’den ayrı bir grup önümüzdeki günlerde Ağrı Diyadin’deki saldırıya benzer saldırılar düzenleyebileceğinin sinyalini verirken, HDP’nin bile buna engel olamayacağını iddia etti.

"ESKİDEN DEVLETİN YAPTIĞINI ŞİMDİ PKK YAPIYOR"

90’lı yıllarda devlet, gerek JİTEM’e bağlı bulunan güçler, gerek köy korucuları, gerekse karakol komutanlarını kullanarak seçim öncesi iktidar partisinin lehine olabilecek eylemler bulunduğunu dile getiren AK Parti Mardin Milletvekili adayı gazeteci-yazar Orhan Miroğlu günümüzde ise devletin böyle bir politikadan tamamen vazgeçtiğini, devletin yerine PKK’nın günümüzde bu tür eylemler gerçekleştirerek HDP’ye oy istediğini söyledi.

"PKK, HDP LEHİNE PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK ELDE ETMEK İSTİYOR"

AK Partili Miroğlu, Diyadin’deki terör saldırısıyla birlikte dağdaki PKK’nın 7 Haziran seçimlerinden önce silahla bir psikolojik üstünlük elde ederek, seçim ortamını HDP’nin lehine çevirmek istediğini belirterek, demokratik bir seçimde terör örgütünün silah kullanarak ovada dolaşmasını kimsenin kabul etmeyeceğine vurgu yaptı.

MİROĞLU: SİLAHLA HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİL

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 10-15 gün önce yaptığı açıklamada HDP’nin baraj sorunun olmadığını ancak daha birkaç gün önce ise ‘barajın eşiğindeyiz, barajı aşabilmiş değiliz’ ifadesini de yorumlayan Miroğlu, PKK’nın silah zoruyla vatandaşlardan silah zoruyla oy isteyerek HDP’nin barajı aşmasının mümkün görmediğini dile getirdi.

HDP’YE HATIRLATMA KANDİL’E İSE KRİTİK SORULAR

HDP’nin terör ve şiddetten uzak durarak barajı aşabileceğinin altını çizen Miroğlu, PKK’nın da silahlı mücadele konusunda samimi olmadığını hatırlatarak, eğer devletle çatışmak istemiyorsanız neden PKK’lıları geri çekmiyorsunuz? Abdullah Öcalan’ın Nevruz’daki çağrısına niçin uymuyorsunuz? Neden Öcalan’ın çağrısına uyarak kongre çağrısı yapmıyorsunuz? sorularını Kandil’e yöneltti.

MİROĞLU: BİR ELDE SİLAH DİĞER ELDE OY PUSULASI OLMAZ

Bir elinde silah diğer elinde oy pusulası tutan bir zihniyeti meşru görmenin asla kabul edilir bir durum olmadığını söyleyen Miroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Kandil ve HDP’nin bundan böyle çok farklı bir yol izlemesi gerekiyor. Silahlı gruplar seçimlerden uzak tutulmalı. Silahlarla bahar şenliğine katılmak, kırsalda HDP propagandası yapmak demokrasinin muhteviyatına aykırı olduğu gibi, siyasi iradeye ambargo koymaktan da başka bir durum değildir. Eğer siz bahar şenliğine silahla katılırsanız devletin askeri güçleri de buna müdahale eder. “

KANDİL'İN TAVRI ZARAR VERİYOR

Miroğlu, PKK’dan saldırı olmadığı sürece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2,5 seneden beri, terör örgütüne operasyon düzenlemediğini, barış sürecinde olduğumuz için hükümetin operasyonların olmaması için kesin bir talimat verdiğini ifade ederken dağdaki silahlı güçleri seçim sürecinin içine katan Kandil’in bu kararlı irade karşısında tutunduğu tavır başkalarına zarar veriyor, dedi. Silahtan vazgeçmeyen PKK’nın ‘Operasyonlar olmasın’ ‘TSK ve devlet buna seyirci kalsın’ gibi açıklama yapmanın komik olduğunu sözlerine ekleyen Miroğlu, Türk askerine silah sıkan bir örgütü destekleyen partiye, Türk ya da Kürt seçmenin oy vermeyeceğine dikkat çekti.

MİROĞLU: LEYLA ZANA HERŞEYİ BİLİYOR

Miroğlu, Ağrı’dan HDP’nin milletvekili adayı olan Leyla Zana’nı, bu saldırının kendilerine zarar verdiğini bildiği için ilk gün ve sonraki gün çatışma yerine gitmediğini ve seçim çalışmalarını başlatamadığını iddia ederken Zana’nın HDP ve Kandil içerisinde ne olup bittiğini hepimizden iyi bildiğini, söyleyecek sözü olmadığı için meydanlara çıkmadığını belirtti.

25 PKK'LININ BAHAR ŞENLİĞİNDE NE İŞİ VAR?

Selahattin Demirtaş’ın ‘AK Parti oy alabilmek için bu tür provokasyonlar düzenliyor’ şeklindeki iddiasının yersiz ve anlamsız olduğuna vurgu yapan AK Partili Miroğlu, Demirtaş’a şu soruyu yöneltti: Elinde ağır silahlar bulunan 25 PKK’lının o bahar şenliğinde ne işi vardı ve bu PKK’lılar orada neyi hedefliyordu?

SEÇİM ÖNCESİ SALDIRI SİNYALİ

Kandil eğer samimiyse öncelikle eli silahlı PKK’lıları seçim sürecinden uzaklaştırması ve bunu Türkiye halklarına inandırması gerektiğini izah eden Miroğlu, dağda birbirinden farklı grupların olduğunu, bunları zapt etmenin kolay olmadığını, HDP ve Kandil’in haberi olmadan, seçim öncesi benzer saldırıların olabileceğinin sinyalini verdi.

Haber7










Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,223 µs