En Sıcak Konular

İstihbaratı dinlemişler

14 Nisan 2015 08:18 tsi
İstihbaratı dinlemişler
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun dün İstanbul Merkezli yaptığı paralel yapıya yönelik operasyonun detayları belli oldu.

7 Şubat MİT komplosuyla yakayı ele veren Paralel’in, kendileri hakkında yapılacak tasarrufları önceden öğrenebilmek için İstihbarat’ın tamamını türlü bahanelerle dinlediği ortaya çıktı.

Aralarında Organize Suçlar Bürosundan sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile eski Organize Suçlar Bürosu Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ında bulunduğu 29 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı uygulandı. Soruşturmanın gerekçesi ise Mahir Çakallı ile Nazmi Ardıç’ın başında bulunduğu Organize Şube Müdürlüğünün 2012’deki MİT krizinden sonra devletin kendileri hakkında yapacağı tasarrufları önceden öğrenebilmek için İstanbul İstihbarat şubenin tamamını dinlemeye aldı.

Paralel yapının Şubat 2012’de MİT krizinin ardından görev yeri değiştirilen Ali Fuat Yılmazer ile ekibini yerine atanan İstanbul İstihbarat Şube Müdürleri ve ekibini sözde zimmet soruşturması adı altında dinlediği ortaya çıktı. Paralel yapının amacı kendileriyle ilgili hükümetin hangi tasarrufta bulunacağını önceden öğrenmek ve buna göre strateji geliştirmek olduğu anlaşıldı.

MİT krizinden sonra dinleme

 Paralel yapının MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a 2012’de kurduğu kumpasın deşifre edilmesinden sonra görev yeri değiştirilen Ali Fuat Yılmazer ile ekibinin yerine atanan yeni ekibin tamamını dinlemeye aldığı ve bu şekilde devletin haklarında yaptığı çalışmalardan haberdar olduğu anlaşıldı. Mahir Çakallı ile Nazmi Ardıç’ın başında bulunduğu Organize Suçlar bürosunca İstihbarat Şubeye yönelik başlatılan dinlemelere gerekçe ise MİT Kumpasından sonra görevlendirilen istihbaratçı polislerin zimmet suçlaması ile dinlediği öğrenildi.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

Gözaltına alınan isimler arasında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu eski İstanbul emniyet müdür yardımcısı olan Mahir Çakallı da var. Çakallı, geçen yıl meslekten ihraç edilmişti. Eski Organize Suçlar Bürosu Şube Müdürü Nazmi Ardıç ise 17 Aralık darbe soruşturmasında görev almıştı. Operasyon kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin eski emniyet amiri Said Gök, komiser yardımcısı Gökmen Bayrak ve polis Habip Arslan  ile Çanakkale Bayramiç’te de komiser yardımcısı olarak görev yapan G.B. de gözaltına alındı.

Siirt’te ise gözaltına alınan 1 polis İstanbul’a gönderilirken, 2 komiserin ise ifadesi alındı. 29 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunan operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında, ‘’Casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek, sistemi engellemek veya bozmak, verileri yok etmek veya değiştirmek, suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek, suç uydurmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri kaydetmek, görevi kötüye kullanmak, Hükümetin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından işlem yapılacak.  

Star

Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs