En Sıcak Konular

Diyarbakır'da silahlı çatışma

13 Nisan 2015 16:17 tsi
Diyarbakır'da cinayet zanlısını vermek istemeyen yakınları eve operasyon yapan polise pompalı tüfekle ateş açtı.

DİYARBAKIR'da cinayet zanlısı olarak aranan Nihat A.,'nın bulunduğu eve yakalamaya giden polis ekiplerine zanlının yakınları önce taş, sonra da pompalı tüfekle ateş açtı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada kaçmaya çalışan zanlı ayağından vurularak yaralı olarak ele geçirildi. Yaşanan arbede sırasında bir komiser ile bir polis memuru da taş ve sopayla yaralandı.

2'Sİ POLİS 3 KİŞİ YARALANDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat telefonuna cinayet zanlısı olduğu iddia edilen Nihat A.'nın mekez Sur İlçesi Ongözlü Köprü civarında bir evde saklandığı ihbar edildi. İhbarı alan polis ekipleri bildirilen adrese giderek zanlının evde olup olmadığını öğrenmek istedi.

ZANLININ YAKINLARI POLİSE POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

Bu sırada evde bulunan Nihat A.'nın yakınları polise tepki göstererek taşlı saldırıda bulundu. Polisin biber gazı kullanması üzerine iddiaya göre evde bulunan Nihat .A.'nın erkek yakınları da polise pompalı tüfekle ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Olay yerine takviye polis ekipleri ile ambulanslar sevk edilirken, evin çevresindeki binalara keskin nişancılar konuşlandırıldı.

KAÇARKEN POLİSE ATEŞ AÇAN ZANLI VURULDU

Çatışmanın sona ermesinin ardından polis ile zanlının yakınları arasında yaklaşık 1 saat süren pazarlık yaşanırken, zaman zaman zanlının yakınları polis ekiplerine taş atmayı sürdürdü. Bu sırada yüksek binalara yerleştirilen polisler, zanlının evin arka tarafından kaçmaya çalıştığını fark etmesi üzerine ekipler kaçış noktasına yönlendirildi. Polisin 'dur' uyarısına zanlının tabanca ile ateşle karşılık vermesi üzerine Nihat A., ayağından silahla vuruldu. Yaralı yakalanan Nihat, polise direnirken güçlükle zırhlı araca alınarak, hastaneye götürüldü.


Bu sırada zanlının yakınları bir süre daha polise taşlı saldırıyı sürdürdü. Yaşanan olaylar sırasında zanlı ayağından vurularak ele geçirilirken, arbede sırasında 1 komiser ile 1 polis memuru da atılan taş ve yaşanan arbedede yaralandı. Yaralı polisler de hastanede tedavi altına alınırken, durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,297 µs