En Sıcak Konular

AK Parti kurucusundan TÜSİAD'a sert tepki

13 Nisan 2015 13:26 tsi
İTO Başkanı ve AK Parti'nin kurucu üyelerinden İbrahim Çağlar, TÜSİAD'a fena çıkıştı, TÜSİAD'ın yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes'in enflasyona ilişkin sözlerini 'tetikçilik' olarak değerlendirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan İbrahim Çağlar, TÜSİAD'a ilişkin sert açıklamalar yaptı.

Yazılı açıklamasında "Karanlık odaklar ne zaman Türkiye üzerinde oyunlar oynamak için düğmeye basmak istese, işte o düğme her zaman TÜSİAD olmuştur. Sayın TÜSİAD Başkanı'na düşen görev de düğme rolünü oynamak değildir" diyen Çağlar, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'in "Artan enflasyonu, aynı dönemlere denk gelen, bozulan güven ortamının, itibarı zedelenmiş Türkiye hikayesinin bir sonucu olarak da görmek mümkündür" ifadesini 'Tetikçilikten öteye geçmez' diye eleştirdi.

"TETİKÇİ"

"Biz sürekli güven ortamının gerekliliğini vurgularken, ekonominin aktörlerinden biri olan ve kendini 'Türkiye'nin başlıca endüstri ve hizmet kuruluşlarını temsil eder' şeklinde tanımlayan TÜSİAD'ın Sayın Yönetim Kurulu Başkanı'nın bu sözlerini, ne yazık ki 'tetikçilikten' başka şekilde açıklamak mümkün değildir" diyen  İTO Başkanı Çağlar, şunları kaydetti:

"Karanlık odaklar ne zaman Türkiye üzerinde oyunlar oynamak için düğmeye basmak istese, işte o düğme her zaman TÜSİAD olmuştur. Seçim öncesi bu açıklamalar bizi şaşırtmaz. Ortaya atılan görüşler TÜSİAD Başkanı'nın değildir; çünkü bu ülkenin hiçbir ferdi böyle konuşmaz. Sayın TÜSİAD Başkanı'na düşen görev de düğme rolünü oynamak değildir."

"SUYU BULANDIRMAKTAN BAŞKA AMACA...

"Ekonomi dünyasının aktörlerine düşen görev, karanlık senaryolarda yer almak değil, ekonomide güven ortamı oluşturmaktır. Ülkemizin ekonomisi, gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkeden daha iyi göstergelere sahipken, aksini iddia etmek suyu bulandırmaktan başka amaca hizmet etmez."

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs