En Sıcak Konular

Türban Dünya'ya dolandı

20 Eylül 2007 11:11 tsi
Türban Dünya'ya dolandı Başbakan Erdoğan’ın türban konusundaki açıklamaları, Dünya basınında yankı buldu. Fransa'dan İngiltere'ye Katar'dan İspanya'ya Yabancı basın ne dedi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın türban yasağını kaldırma çabası, dünyada yankı buldu. Yabancı basın, “Türban projesi şiddetli tartışmaları tetikledi”, “Laik güçleri türban yasağının kaldırılmasına karşı”, “Erdoğan’ın arzusu laik elitlerde alarm yarattı” gibi yorumları yaptı.

-MONDE:“TÜRBAN PROJESİ ŞİDDETLİ TARTIŞMALARI TETİKLEDİ”-

Fransız Le Monde gazetesi ise, Türk hükümetinin üniversitelerde türbana izin verme projesinin “aşırı derece hassas bu konuda şiddetli tartışmaları tetiklediği”ni yazdı. Türban yasağının kaldırılmasının, sık sık hükümet ile orduyu karşı karşıya getirebilecek konulardan biri olarak söz edildiğini kaydeden gazete, Başbakanın Erdoğan eşi ve çocuklarının türban kullandığına, başını örten Gül’ün kızının da Türkiye’de okuyabilmek için “peruk”a başvurduğuna dikkat çekti.

-BBC: “LAİK GÜÇLERİ TÜRBAN YASAĞININ KALDIRILMASINA KARŞI”-

İngiliz yayın kurumu BBC, Başbakan Erdoğan’ın türban yasağını kaldırma çabalarına Cumhurbaşkanı Gül’ün destek verdiğini belirttiği haberinde “Ordu ve yargı liderliği dahil olmak üzere Türkiye’nin laik güçleri, ülkenin laik sisteminin erozyonu gibi gördükleri herhangi bir harekete karşı çıkıyorlar” görüşünü dile getirdi.

-EL CEZİRE: “ERDOĞAN’IN ARZUSU LAİK ELİTLERDE ALARM YARATTI”-

Türban sorununu da değerlendiren El Cezire televizyonu, Başbakan Erdoğan’ın, türban yasağını kaldırılması çağrısına ülkenin laik sistemin karşı çıktığını belirtirken “Erdoğan’ın anayasaya türban yasasının hafifletilmesine ilişkin bir düzenleme dahil etme arzusunun beklendiği gibi ülkenin laik elitlerde alarm yarattı” yorumunu yaptı.

-EL PAİS:”EN BÜYÜK KUŞKUYU TÜRBAN YARATIYOR”-

İspanya’nın en büyük gazetesi El Pais ise, AKP’nin anayasa taslağındaki en büyük kuşku yaratan unsurun türban yasağının kaldırılması olduğunu yazdı. Projenin laikler arasında “alarm” yarattığını, muhalefetin ise, hükümetin “geleneksel laikliğin temellerini mayınlamaya başlamasından korktuğunu” belirten gazete, yasağın kaldırılmasını AKP seçmenlerinin çoğunun desteklediğini öne sürdü.

Aktif haber



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,156 µs