En Sıcak Konular

Suriyeli imam cinayetinde 1 gözaltı

13 Nisan 2015 11:57 tsi
Suriyeli muhalif imam Arwani'nin, başkent Londra'da otomobilinde vurularak öldürülmesi olayına ilişkin soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

Londra polisinden yapılan açıklamada, Brent semtinde 46 yaşındaki bir kişinin, Suriyeli imam Abdul Hadi Arwani cinayeti şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi.
 
Esed rejimine karşıtlığıyla tanınan Arwani'nin ölümüyle ilgili Londra polisi terörle mücadele birimi soruşturma yürütüyor. Arwani'nin ölüm nedeninin göğsüne isabet eden kurşun olduğu açıklandı.
 
Arwani'nin oğlu Abdulhadi, polis aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Polis, babamın zalimce öldürülmesini soruşturuyor. Ailecek bu cinayetin aydınlatılması için polise yardım ediyoruz. Babamın ölümüyle ilgili bilgisi olabilecek herkesi polisle irtibata geçmeye çağırıyorum. Bunun babamı geri getirmeyeceğini biliyorum ama en azından adaletin yerini bulmasını sağlayacaktır" ifadesini kullandı. 
 
Abdul Hadi Arwani, 2005-2011 yıllarında Londra'nın batısındaki An Noor Camisi'nde imamlık yapmıştı. Suriye doğumlu, 48 yaşındaki Abdul Hadi Arwani geçen hafta Londra'nın Wembley semtinde, arabasının içinde göğsünden vurularak öldürülmüştü.
 
Arwani'nin 1982 yılında, doğduğu şehir olan Hama'daki tahribatı fotoğraflamasının ardından rejimin kendisini ölüm cezasına çarptırdığı ve bu yüzden ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı bildirilmişti. Arwani'nin ayrıca Londra'da daha önce yapılan rejim karşıtı birçok protestoya destek verdiği biliniyor.

aa


Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs