En Sıcak Konular

Soma maden faciası davası başlıyor

13 Nisan 2015 09:38 tsi
Soma maden faciası davası başlıyor
Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın bugün yapılacak ilk duruşması öncesi Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ilk duruşması bugün yapılacak.
 
Soma'daki Eynez Maden Ocağı'nda geçen yıl Mayıs ayında meydana gelen kazadan 11 ay sonra ilk duruşma, tadilatla duruşma salonuna dönüştürülen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde bugün başlayacak.
 
Manisa'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda polisin görev aldığı duruşma salonu çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Barikatlarla çevrilen alana sadece avukatlar ve madenci yakınları alınıyor. Barikatların dışındaki bölgede ise çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilcileri toplanmaya başladı.
 
Öte yandan gece duruşma salonunun yanında bulunan Atatürk Parkı'na, Akhisar Demokrasi Platformu tarafından dayanışma çadırı kurulmasına izin verilmedi.
 
Karanfil bıraktılar
 
Duruşmanın yapılacağı salona gelmek için Soma'daki Beşyol Meydanı'nda toplanan madenci aileleri, 5 otobüs ve sivil araçlardan oluşan bir konvoy oluşturarak Madenci Heykeli'ne hareket etti.
 
Heykele karanfil bırakan grup adına açıklama yapan Sosyal Haklar Derneği Yöneticisi Kamil Kartal, madenci katillerinden hesap sormak istediklerini söyledi.
 
İstenilen cezalar
 
Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciayla ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden hazırlanıp gönderilen iddianamede, tutuklu 8 şüphelinin, "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan öncekine göre bir artarak 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.
 
Tutuksuz 37 şüphelinin ise "taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Bunlardan 25'inin cezalarının, "bilinçli taksir" olduğu gerekçesiyle TCK'nın ilgili maddesi gereğince üçte birden yarısına kadar artırılması talebinde bulunuluyor.

aa


Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs