En Sıcak Konular

Acıları tek taraflı okumak Papa'ya yakışmadı

12 Nisan 2015 21:43 tsi
Acıları tek taraflı okumak Papa'ya yakışmadı Başbakan Davutoğlu, Papa Franciscus'un 1915 olaylarına yönelik konuşmasına ilişkin, "Acıları tek taraflı okumak Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'ndeki Meridyen Derneği Kutlu Doğum Haftası Programı-Mevlidi Şerif Programı ile 6. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni öncesinde basın mensuplarının soruları üzerine, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerini değerlendirdi.

Dini liderlerin birinci görevinin, tarihi tartışmalar üzerinden yeni bir çatışma ve nefret ortamı oluşturmaktansa, insanları birliğe, barışa ve birlikte yaşamaya davet etmeleri olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar."

"Provokasyon terör örgütü taraflarından gelmiştir"

Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki terör saldırısına yönelik iddialarının sorulması üzerine, "Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir" dedi.

AA



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs