En Sıcak Konular

'Bakanlıkların birleştirilmesi söz konusu değil'

12 Nisan 2015 17:57 tsi
'Bakanlıkların birleştirilmesi söz konusu değil' Kalkınma Bakanı Yılmaz, bazı bakanlıkların birleştirileceği yönündeki iddialara ilişkin, "Bahsedilen şekilde bir durum söz konusu değil" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kanal 7'de yayımlanan Başkent Kulisi programında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’dan milletvekili adayı gösterilmenin önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, Diyarbakır'ın son 30 yılda bölgede ekonomik, sosyal, yaşam kalitesi açısından önemli bedeller ödeyen kentler arasında yer aldığına işaret etti.

Ağrı'da yaşanan olaylara ilişkin sorular üzerine Yılmaz, "Keşke hiç böyle bir olay yaşanmasaydı, çözüm sürecinin ruhuna uygun olmayan, ters olan bir hadise" yanıtını verdi.

Seçim günü özgür bir ortam içinde halkın sandığa gitmesinin, emniyet içinde oyunu kullanmasının hep birlikte savunulması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Tabi bu temenni değil sadece, yaptığımız düzenlemelerle, güvenlik güçlerimizle de bunu temin etmek için kararlı bir şekilde ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Genelkurmay Başkanlığına yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çok yazık. Genelkurmay dediğimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz hepimizin güvenlik gücü, şu partinin veya bu partinin değil, bu devletin, bu milletin güvenlik gücü, bunu bir örgütle mukayese etmek son derece yanlış bir mantık, tutarsız bir mantık. Genelkurmay, Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz bütün partilerin güvenlik gücü, bütün halkın, 78 milyonun emniyetini sağlamakla sorumlu ve bunu hukuk içinde yapma durumundalar."

Yılmaz, ekonomiye yönelik eleştirilerin anımsatılması üzerine, "Kriz tellallığı yapanlar bu tür laflar söylüyorlar. Geçmişte de çok denediler ama başarılı olmadılar. Bu sefer de bu kriz tellallarının bu ifadeleri boşa çıkacak" diye konuştu.

Bakanlıkların birleştirilmesi

Bakan Yılmaz, mevsimlik işçilere kadro verilmesi yönünde bir planları bulunmadığını belirtti.

Yılmaz, seçimlerden sonra AK Parti'nin iktidara gelmesi halinde bazı bakanlıkların birleştirileceği yönündeki haberlere ilişkin, "Bahsedilen şekilde bir durum söz konusu değil" dedi.

AA



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs