En Sıcak Konular

'Demokrasi ve sandık hedef alınmıştır'

12 Nisan 2015 16:56 tsi
'Demokrasi ve sandık hedef alınmıştır' Başbakan Davutoğlu, dün teröristlerin askerlere ateş açtığını, savcının şehit edildiğini anımsatarak, "Bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef edinilmiştir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, "Biz, Türkiye'nin geleceğini planlarken bizler geleceğe yürüme iradesi ortaya koyarken dün Ağrı'da teröristler askerlerimize uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Aslında bu tuzakları biz çok gördük. Savcımızın şehit edilmesiyle şimdi dün teröristlerin açtığı bu ateşle hedef alınan, sadece savcımız ya da askerlerimiz değil, bu ülkenin geleceği, sizlerin, gençlerin gelecekteki konumlarınız, geleceğiniz. En önemlisi de bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef edinilmiştir" dedi.

"Demirtaş'a ve avanesine sesleniyorum"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenen Davutoğlu şunları kaydetti:

"Bukalemun siyaseti gibi Batı'ya geldiğinde barış diliyle konuşan, Doğu'da böylesine bir vandalizme, teröre sessiz kalan Demirtaş'a ve avanesine sesleniyorum: Eğer bir tuzağın parçasıysanız, eğer Türk demokrasisini yıpratmak noktasında bir projeyseniz, sizler ve sizin arkanızdakiler bilsin ki AK Parti, bütün bu tuzakları, bütün bu projeleri yerle bir edecektir. Demokrasimiz emin adımlarla 7 Haziran seçimlerine yürüyecek. Demirtaş, bu saldırıyı yapan bu teröristlere karşı çıkmaktansa Genelkurmay Başkanımızı eleştiriyor ve diyor ki 'Genelkurmay Başkanı, AK Parti'nin değil, milletin ordusunun başındadır.' Evet, Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Bu ordunun içinde Yozgatlı da Diyarbakırlı da Mersinli de Gazintepli de vardır. Demirtaş ve onun takipçileri bilsin ki Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordu olduğu için Türk demokrasisini de Türkiye Cumhuriyeti Devletini de bu ülkenin geleceğini de koruyacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri demokratik bir devletin ordusudur, dolayısıyla siyasi irade ne diyorsa, Türk Silahlı Kuvvetleri, demokrasinin organı ve unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri o emre itaat eder. Bugün biz, yarın kim milli iradeden güç alarak iktidar olmuşsa, Türk Silahlı Kuvvetleri milli iradeye, o iktidara saygı gösterir. Milli iradeye saygı gösterir çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve sadece milletin olacaktır. Biz, demokrasimizi de ülkemizi de bu tür maceraperestlerin hedeflerine kurban etmeyeceğiz."

AA 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,269 µs