En Sıcak Konular

''CHP mitingi tam bir fiyasko''

12 Nisan 2015 10:48 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, CHP'nin İstanbul Kartal'daki seçim mitingiyle ilgili "Ben mitingi izledim. Kılıçdaroğlu yarım saat bile konuşamadı. Tıkandı kaldı, zor bitirdi. İlk miting tam bir fiyasko" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma ve kaynaşma yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 ay içinde üçüncü seçimini gerçekleştireceğini, bunu her ülkenin yapamayacağını ancak Türkiye gibi demokrasisi güçlü ülkelerin gerçekleştirebileceğini söyledi.

Yapılan bütün seçimleri şaibeden ve baskıdan uzak gerçekleşmesi için büyük titizlik gösterdiklerini, şimdide aynı titizliği yüksek oranla göstermek zorunda olduklarını anlatan Şahin, "53 milyon seçmenin hiçbiri baskı ve tehdit altında kalmamalı. Eğer böyle bir baskı ve tehdit görürsek hükümet ve devlet olarak üzerine şiddetle gideriz. Bugün Ağrı'nın Diyadin ilçesinin kırsalında PKK terör örgütü köylere inerek ellerinde silahla oradaki vatandaşlara HDP'ye oy vermeleri için silahla baskı uygulamaları karşısında güvenlik güçleri üzerilerine düşeni yapmıştır" diye konuştu.

 "Silahların gölgesinde silahlara güvenerek seçime girip barajı aşmayı gayret ediyorsanız bu milletin gözünden kaçmaz" ifadesini kullanan Şahin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a seslenerek şunları söyledi: "Siyasi uzantısı durumunda bulunduğunuz, eğer sözünüz geçiyorsa örgüt elemanlarına ellerindeki silahlarını bırakmalarını ve biran önce Türkiye'yi terk etmelerini söyleyin, tavsiye edin. Bu seçime dağdaki militanlarınızın elindeki silahlarla yüzde 10 barajını aşmayı hedeflemişseniz bu hem sizin söyleminizle uyumlu değildir, hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükumeti böyle baskıya ve tehdide asla izin vermeyecektir. Her şey aziz milletimizin gözünün önünde cereyan ediyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. O güzel cümlelerinizin fiiliyatta da hayata geçirilmesi gerekiyor."

"Yüzde 35'le iktidar olunmaz"

Şahin, genel seçime giderken yeni bir demokrasi sınavı daha vereceklerini ve başarıyla çıkacaklarını, herkesin özgür iradesiyle oy kullanacağını, çıkabilecek bir takım engeller için gerekli önlemi de çekinmeden alacaklarını anlattı.

Ana muhalefet partisinin "iktidara geleceğim" dediğini belirten Şahin, "Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alabilecekleri en üst oy oranını açıkladı, 'Hedefimiz yüzde 35' dedi. Yüzde 35'le iktidar olunmaz. Oda biliyor. Şu anda anketlerde yüzde 25'lerde. 10 puan daha artırarak yüzde 35'i tutturmayı hedefliyor" ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar siyasetin içinde bulunduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti: "İktidara en yakın parti demokrasilerde ana muhalefet partisidir, oda yüzde 35'ten yukarısını göremiyor. Ben uzun yıllar siyasetin içinde bulundum. Türkiye koalisyon dönemlerinde ileri değil geri girmiştir. Bir risk gördüğümüz için bu cümleleri söylediğimizi kimse zannetmesin. Koalisyon dönemleri gelebilir. Nihayet AK Parti'nin de, siyasi partilerinde bir ömrü vardır. Haziran seçimlerini kazanabiliriz, tek başımıza iktidara devam edebiliriz ama bizden sonrasını da düşünmek zorundayız."

Başkanlık sistemi

Şahin, Türkiye'de siyasi istikrarın devam edebilmesi için artık başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini, ifade etti.

 Masada duran bir bıçağı eline alarak salondakilere gösteren ve düz bir sopaya benzeten Şahin, şunları kaydetti: "Bunun ucu çatal olursa ve yere çakmaya çalışırsanız zor girer, zorlanırsınız. Biraz daha zorlarsanız ucu yarılır. Ucu çatal bir sopaya benzetiyorum şu anki parlamenter hükümet modelini. Halkın seçtiği bir tarafta cumhurbaşkanı bir tarafta başbakan. Bunu toprağa çakmaya çalışıyorsunuz hizmet olsun diye ama zorluyorsunuz. Zorlarsanız ortadan yarılır ve problemler çıkar. Eğer ucu düz ise çatal değilse istediğiniz kadar yere çakabilirsiniz. Başkanlık sistemi ucu çatal olmayan bir değnektir. Diğeri de ucu çatal olan değnektir. O bakımdan başkanlık sistemi hem ülkede istikrarın yakalanacağı hemde bu ülkede hükümet değişikliklerinin yaşanmadığı bir demokratik atmosfer oluşturacaktır."

 Başkanlık sistemi ve yeni bir anayasa için vatandaşlardan oy isteyen Mehmet Ali Şahin, CHP'nin İstanbul Kartal'daki seçim mitingine işaret ederek, "Ben mitingi izledim. Kılıçdaroğlu yarım saat bile konuşamadı. Tıkandı kaldı, zor bitirdi. İlk miting tam bir fiyasko" diye konuştu.

aa



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,962 µs