En Sıcak Konular

''Çözüm Sürecine karşı suikast girişimidir''

12 Nisan 2015 09:26 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Ağrı Diyadin'deki terör saldırısı, Çözüm Süreci bu aşamaya gelmişken, Çözüm Sürecine karşı bir suikast girişimidir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Ağrı Diyadin'deki terör saldırısının, Türkiye bu meseleyi Çözüm Süreci yoluyla, tam anlamıyla çözme iradesi gösteriyorken, terörü bir "siyasi sektör" olarak sürdürmek isteyenlerin işi olduğunu ifade etti.
 
Terörü siyasi sektör olarak ele alanların Çözüm Sürecinden korktuğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
 
"Bunlar ret, inkar ve asimilasyon politikalarının bitirilmiş olmasından dolayı zemin kaybettiklerini düşünüyorlar. Bunlar demokrasinin güçlenmesini kendileri aleyhine bir durum görüyorlar. Çünkü terörü bir siyasi sektör olarak ele alıyorlar. O nedenle Nevruz sonrası girilen iklimde ve seçim öncesinde böyle terör saldırısı olması, Türkiye'nin Çözüm Sürecindeki kazanımlarını hedef almaktadır."
 
Çelik, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada darbelerle, baskıyla, terörle sandığı ve oyları etkilemede uzman terör mühendisliğinin ülkeye etki etmeye çalıştığını belirterek şunları kaydetti:
 
"Etrafımızda bu tip girişimlerle ülkelerin demokrasisi sakatlanıyor. Geçmişte Türkiye'de de böyle olurdu. Bu tip kaotik girişimlerle siyasetin demokratik kazanımlardan vazgeçmesi temin edilirdi. Artık bu mühendisliğin nesnesi değil Türkiye. Bir yandan teröre karşı tavizsiz davranarak öbür yandan çözüm sürecini güçlendirerek yoluna dimdik devam ediyor Türkiye. Terörü siyasi sektör olarak ele alanlar, çözüm sürecine sahip çıkılınca terörle mücadele edilmesin ya da terörle mücadele adına çözüm sürecini askıya alınsın isterler."
 
Türkiye'nin geçmişte terörle mücadele adına demokrasiyi zayıflatma tuzağına düştüğünü, artık terörle mücadele ile Çözüm Sürecini birbirinin alternatifi gören bir yaklaşımın olmadığını ifade eden Bakan Çelik, "Terör sektörünün kurduğu tuzağı gören bir irade var. Hem Çözüm Süreci güçlendirilecek hem de terörle tavizsiz mücadele edilecek. Demokrasi için ikisi birbirini tamamlayan şeyler" değerlendirmesini yaptı.

aa


Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,168 µs