En Sıcak Konular

Almanya'dan PKK'ya sert cevap!

10 Nisan 2015 19:25 tsi
Almanya'dan PKK'ya sert cevap!
Almanya'dan yapılan açıklamada PKK hakkında şimdiye kadarki değerlendirmelerin değiştirilmesine imkan sunmadığını söyledi.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın Almanya'da örgütün bugüne kadar yaptığı eylemler için özür dilemesine ilişkin, bu açıklamanın kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadarki değerlendirmelerin değiştirilmesine imkan sunmadığını söyledi.

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Plate, Cemil Bayık'ın dün Alman basınına yansıyan "örgütün Almanya'da geçmişteki faaliyetlerinin bir daha yaşanmayacağı" şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Federal İçişleri Bakanlığı'nın Bayık'ın dünkü açıklamaları da dahil olmak üzere PKK hakkındaki bütün gelişmeleri dikkatle takip ettiğini belirten Plate, İçişleri Bakanlığı'nın PKK meselesini önemsediğine işaret etti. Plate, "Dün yapılan açıklamalar yalnız başına kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadarki değerlendirmelerin değiştirilmesi imkanını sunmuyor" ifadesini kullandı.

Almanya Yeşiller Partisi'nin eş başkanlarından Cem Özdemir de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK'nın Almanya'daki şiddet olaylarından dolayı özür dilemesinin geç kalmış bir hamle olduğunu belirtti.

PKK'nın Türkiye'deki şiddet eylemlerinden de vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Şiddetten kalıcı bir şekilde vazgeçmek Türkiye'de de uygulanmalı" dedi.

Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına verdiği röportajda, Alman halkından PKK'nın şimdiye kadar Almanya'da düzenlediği eylemlerden dolayı özür dilemişti.

Avrupa Birliği ülkelerinde ve Almanya'da terörist örgüt listesinde yer alan PKK'ya karşı Almanya'da 2004 yılından bu yana açılmış 4 bin 500 suç dosyası bulunuyor.

aa

Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs