En Sıcak Konular

ABD buldozeri yargıyı da ezdi

20 Eylül 2007 09:49 tsi
ABD buldozeri yargıyı da ezdi 
Filistin’de evleri yıkan buldozere karşı direnirken ezilerek öldürülen barış eylemcisi için adalet işlemedi. Buldozer firmasına karşı açılan dava ABD mahkemesince reddedildi.

ABD’li barış eylemcisi 23 yaşındaki Rachel Corrie dört yıl önce Gazze Şeridi’nde Filistinliler’in evlerinin yıkılmasını önlemeye çalışırken 60 tonluk bir İsrail buldozeri tarafından ezilmiş ve hayatını kaybetmişti. Corrie’nin ailesinin kızlarını öldüren buldozeri İsrail’e satan ABD firması Caterpillar’a yönelik dava başvurusu reddedildi.

‘POLİTİKAMIZ BÖYLE’

Caterpillar firması buldozerleri Pentagon’a sattığını, Pentagon’un da askeri yardım kapsamında İsrail’e verdiğini öne sürüyor. Temyiz Mahkemesi de karar gerekçesinde, ‘Dava açılması ABD’nin İsrail’e karşı dış politikasına aykırı düşmek anlamına gelir. Bu yargıyla yürütmeyi karşı karşıya getirir’ dedi. Ancak Corrie’nin ailesi işgal altındaki Filistin’deki evleri yıkarak insanların ölümüne sebep olan buldozerlerin ABD firmasınca İsrail’e satışının hukuka aykırı olduğunu savunuyor.

Tanıklar cinayet dedi ama kimse cezalandırılmadı

Rachel Corrie, 2003’te Refah’ta İsrail ordusunun bir evi yıkmasını önlemek için buldozerin önünde durmuş ve ezilerek hayatını kaybetmişti. Görgü tanıkları, Corrie’nin askerler tarafından kasten öldürüldüğünü söylemişti. Ancak soruşturmada ‘Corrie’nin, üzerine düşen molozlar nedeniyle öldüğü görülmüştür. Buldozer ekibi, toprak yığınının arkasında duran Corrie’ yi görmemiştir’ denmişti.

İsrail ve Hamas baltaları çıkardı

İsrail Kassam saldırıları dolayısıyla Gazze’yi ‘düşman toprağı’ ilan etti. Hamas ‘bu bir savaş ilanıdır’ dedi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’ın olası bir kara harekátına her geçen gün daha fazla yaklaştıklarını dile getirdiği belirtilirken, İsrail kabinesi kara harekatına karşı olduklarını ancak ambargo uygulayacağını açıkladı. İsrail, 1.4 milyon nüfusu olan Gazze’ye elektrik, su ve gaz vermeyi kesecek. Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, ‘Sözde barış konferansında aşağılayıcı kurallarını dayatacaklar’ dedi.

star gazetesi



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs