En Sıcak Konular

Baykal AK Parti adayı olan 'sağ kolu' için ne dedi?

10 Nisan 2015 17:06 tsi
CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, bir dönem 'sağ kolu' olarak nitelenen Savcı Sayan'ın AK Parti'den aday olması için bakın ne dedi?

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti İzmir adayı Savcı Sayan için "Siyasette maalesef ideolojik ve parti kimliğine dayalı bir siyaset anlayışı özellikle son dönemde çok büyük ölçüde tahrip olmuştur." açıklamasını yaptı.

Genel seçimlerde Antalya'dan yeniden milletvekili adayı gösterilen Baykal, partisinin Muratpaşa İlçe Başkanlığı ziyaretinde gazetecilere gündeme ilişkin açıklama yaptı. Baykal, bir gazetecinin Savcı Sayan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olmasıyla ilgili sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"KAÇ KOLUM VAR BİLMİYORUM"

"(Sağ kol, sol kol) diyorlar. Kaç kolum var bilmiyorum. Genel başkanlar, görev yaptığı il başkanları, merkez yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri ile hatırlanır. Bu siyaset yöntemidir. Herkes kendi kararını kendisi alır. Siyasi tercihlerini kendisi yapar. Siyasette maalesef ideolojik ve parti kimliğine dayalı bir siyaset anlayışı özellikle son dönemde çok büyük ölçüde tahrip olmuştur. Antalya özelinde de buna çok sık tanık olduk. Türkiye çapında da böylesine transferler yapılmıştır. CHP'de büyük emek vermiş, yine benim en yakın çalışma arkadaşlarımın AKP'de bakan olarak değerlendirildiğini biliyorsunuz. Bunlar oluyor. Bunları isim etrafında vurgulamanın bir anlamı yok. Bu bildiğimiz bir olaydır. Beraber çalıştığımız arkadaşların siyasi etkinliklerini sürdürmelerinden şikayetçi olmam. Herkes demek ki bir ihtiyaca cevap veriyor."

MİRGÜN CABAS İLE CANLI YAYINDA KAVGA ETMİŞTİ

AK Parti İzmir 7. sıra adayı Savcı Sayan, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu CNN Türk ekranlarında Mirgün Cabas ile sert bir kavgaya tutuşmuştu. Baykal'ın istifasını açıklarken ağlayan görüntülerinin ekrana getirilmesi üzerine Sayan, Cabas'ın Savcı Kiraz'ın rehin alındığı saatlerde attığı olay tweeti hatırlatmıştı.

TÜRKİYE ONU BAYKAL'IN İSTİFASINI AÇIKLADIĞI TOPLANTISINDA AĞLAMASIYLA TANIDI

Türkiye onu Baykal'ın istifasını açıkladığı basın toplantısında 'yapmayın' feryadıyla tanıdı. Deniz Baykal'ın seks kasedi skandalı nedeniyle istifa ettiği basın toplantısında CHP Parti Meclisi Üyesi Savcı Sayan, Baykal için gözyaşı dökmüştü. Sayan Baykal'a yakın isimlerin partiden tasfiyesi sonrası Sayan, CHP'nin yeni yönetimine muhalif bir tutum izlemişti.


3 yıl önce parti üyeliği ile bağdaşmayan eylem ve söylemleri nedeniyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen Sayan, CHP Ağrı İl Yönetim Kurulunun oy birliği ile partiden ihraç edilmişti.

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Ağrı'nın Tutak ilçesinde 1971 yılında 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak dünyaya gelen Sayan, yüksek öğrenimini İşletme üzerine tamamladı. Daha Sonra Pedagojik formasyon alarak çeşitli okullarda öğretmenlik de yapan Savcı Sayan, 1996-2000 yılları arası CHP'nin İl Gençlik Kolu, İl Gençlik Kolu ve Genel Merkez Gençlik Kollarında merkez yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Bir süre CHP Ağrı İl BAşkanlığını yürüten ve Deniz Baykal'ın sağ kolu olarak da bilinen Savcı Sayan Haziran 2015 seçimlerinde büyük bir sürpriz yaparak AK Parti'den milletvekili adayı oldu.

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,758 µs