En Sıcak Konular

TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı

10 Nisan 2015 16:32 tsi
TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak’ın görevinden ayrıldığını açıkladı. Yücel Altunbaşak görevinden ayrıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla görevinden ayrıldığını belirtti.

Bakan Işık, A Haber Televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Altunbaşak'ın görevden alındığına dair haberlerin sorulması üzerine Işık, "Ne istifa ne görevden alma, karşılıklı mutabakatla ayrılma diye bunu belki özetlemekte fayda var" diye konuştu.

Kurumun son dönemdeki tartışmaların odağında yer aldığına dikkati çeken Işık, "Aslında TÜBİTAK Başkanımız çok iyi bir akademisyen, TÜBİTAK'a da güzel hizmetleri oldu. Ama belli bir süre sonra artık bu iddialar falan biraz TÜBİTAK'ta işlerin yavaşlama endişesiyle bir kan değişimine ihtiyaç olduğu ortaya konulduktan sonra karşılıklı mutabakatla bu işi sonlandıralım diye görüştük" ifadesini kullandı.

'Yücel Bey'in kendi arzusu, bizim de karşılıklı mutabakatımız'

Işık, söz konusu gelişmenin son dönemde yaşanan olaylardan tamamen bağımsız olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İki saik var bir tanesi TÜBİTAK’ın özellikle bu bilirkişiler konusunda yaşadığı büyük sıkıntı, oradaki kadrolaşma bu kararın alınmasında mutlaka bir etken ama diğer taraftan da TÜBİTAK'ın yürüttüğü çok önemli bir misyon var. Türkiye'nin bilimsel ve teknik araştırmalar açısından TÜBİTAK kritik bir kurum. Orada işlerin yavaşlamasına müsaade etmemek açısından Yücel Bey'in kendi arzusu, bizim de karşılıklı mutabakatımızla bu karar alındı."

Altunbaşak'ın, yerine kimin geleceğinin sorulması üzerine ise Işık, atamanın üçlü kararnameyle olacağını, dolayısıyla en kısa sürede atamayla ilgili çalışmaları başlatacaklarını bildirdi.

Süreç nasıl ilerleyecek?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanuna göre, yeni başkan için atama süreci, bugünden itibaren en geç 2 ay içinde tamamlanacak. Atanacak başkanın görev süresi 4 yıl olacak. TÜBİTAK Başkanlığına atama, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının teklifi üzerine Başbakan ve Cumhurbaşkanının onayı ile yapılacak.

AA



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    36,762 µs