En Sıcak Konular

'Bugün eylemde bulunmazsak açıklama yayınlamayacağız'

10 Nisan 2015 16:27 tsi
Moody’s'in İletişim Direktörü Sibado, Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin, "Eğer Türkiye için reyting eyleminde bulunmazsak herhangi bir açıklama yayınlamayacağız" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in İletişim Direktörü Jessica Sibado, Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin, "Eğer (bugün) Türkiye için reyting eyleminde bulunmazsak herhangi bir açıklama yayınlamayacağız" dedi.

Sibado, AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Sibado, bugün Türkiye için reyting eyleminde bulunmamaları halinde herhangi bir açıklama yayınlamayacaklarını bildirdi.

Sibado, "Derecelendirme takvimi reyting eylemleri için sadece potansiyel tarihleri göstermektedir. Bunun dışında maalesef bir yorumda bulunamam" ifadelerini kullandı.

Daha önce yayımladığı değerlendirme takvimine göre Moody's'in, Türkiye'ye ilişkin yılın ilk gözden geçirmesini bugün piyasa işlem saatleri dışında yapması bekleniyor.

Ekonomistler, Moody's'in, Türkiye'ye ilişkin "yatırım yapılabilir" olan kredi notunda ve "negatif" olan görünümünde herhangi bir değişiklik beklemiyor.

Moody's, geçen yıl ağustos ayında Türkiye'nin kredi notuna ilişkin bir güncelleme yapılmadığını bildirmişti. Değerlendirme takvimine göre aralıkta Türkiye'ye yönelik kredi notu açıklaması beklenen Moody's, resmi sitesinden kısa bir bildiri yayımlayarak not açıklaması yapmayacağını duyurmuştu.

Kuruluş, 16 Mayıs 2013’te Türkiye’nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" ülkeler kategorisine çıkarmıştı. Moody's 11 Nisan 2014'te ise Türkiye'nin "yatırım yapılabilir" notunu teyit ederken, görünümü durağandan negatife çevirmişti.

AA



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs