En Sıcak Konular

Çavuşoğlu: Bin 200 savaşçıyı yakaladık

10 Nisan 2015 13:21 tsi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şu ana kadar 1200 savaşçının yakalanıp sınır dışı edildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı savaşçıların engellenmesi konusunda Türkiye'nin elinden gelenin en iyisini yaptığını belirterek, "Şu ana kadar 12 bin 500'den fazla yabancı savaşçıyı ülkeye giriş yasağı olanlar listesinde ekledik. Bin 200'den fazla yabancı savaşçıyı da yakalayıp sınır dışı ettik. Bunların yarıdan fazlası hakkında kaynak ülkelerden herhangi bir istihbarat almadık" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Ankara'daki Mövenpick Otel'de düzenlenen ve 36 ülkeden katılımcının olduğu Yabancı Genç Diplomatlar Eğitim Programı'nda Türk dış politikasını anlattı.

Türkiye'nin bölgesinde yaşanan gelişmelerin çok çeşitli zorlukları ortaya çıkardığını dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin barış ve istikrara katkıda bulunmak için elinde gelenin en iyisini yaptığını dile getirdi. Türkiye'nin ABD ile BM'nin terörle mücadele inisiyatifine sponsor olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Terörle hep birlikte mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

Çavuşoğlu, çok sayıda yabancı savaşçının DAEŞ, El Kaide, El Nusra, Suriye rejimi, PYD gibi unsurlara katıldığına dikkati çekerek, yabancı savaşçıların engellenmesi için daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. "Daha fazla bilgi ve istihbarat paylaşımı yabancı savaşçıların engellenmesine yardımcı olacaktır" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye elinden gelenin en iyisini yapıyor. Şu ana kadar 12 bin 500'den fazla yabancı savaşçıyı ülkeye giriş yasağı olanlar listesinde ekledik. Bin 200'den fazla yabancı savaşçıyı da yakalayıp sınır dışı ettik. Bunların yarıdan fazlası hakkında kaynak ülkelerden herhangi bir istihbarat almadık. Güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmaları sayesinde bunları yakaladık."

Sınır dışı edilen yabancı savaşçılarından bazılarının yeniden sınır bölgesinde yakalandığına da değinen Çavuşoğlu, "Bu nasıl olur? Neden kaynak ülkeler bunları engellemiyor?" ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasında Yemen'deki gelişmelere de değinerek, bu ülkede ortaya çıkan durumun sadece bölgede değil, hem Avrupa hem de Türkiye'nin bölgesinde tehlikeler oluşturduğuna dikkati çekti. Çavuşoğlu, konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyareti sırasında da gündeme geldiğini dile getirdi.

aa



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,830 µs