En Sıcak Konular

Mahkeme Nihat Doğan hakkında kararını verdi

10 Nisan 2015 13:05 tsi
Şarkıcı Nihat Doğan hakkında Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından yazdığı bir tweet nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verildi.

Kararda, Özgecan’ın ölümü ardından birçok üzüntü mesajı atan Ünlü şarkıcının Ahu Sungur’a attığı özel mesaj üzerinde oynama yapılarak sanki genele atmış gibi algı oluşturulmaya çalışıldığı kaydedildi.

Şarkıcı Nihat Doğan hakkında Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından yazdığı bir tweet nedeniyle başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık Doğan hakkında takipsizlik kararı verdi.
 
"BEN MAĞDURUM" DEDİ
 
Takipsizlik kararının en başında Nihat Doğan'ın savcılık ifadesine yerverildi. Ünlü şarkıcı ifadesinde Özgecan Aslan'ın katledilmesine fazlasıyla üzüldüğünü 14 Şubat 2015 günü bu katliamı lanetleyen birçok mesaj yazdığını belirtti. Doğan, Özgecan'ın katledilmesi ile ilgili "İdamcezasıgeri" başlıklı bir tag açtığını dile getirdi. Doğan, aynı gün saat 19.03'de "Bir daha Özgecan Aslan vb.katledilmemesi için elzem olan idam değil rejimin değiştirilip kısasa kısas hükmünün getirilmesidir" ve 19.05'te de"Rabbim Özgecan Aslan kardeşimizin mekanını cennet edip, kederli ailesine sabır versin. Hepisimizin başısağolsun"tweetlerini attığını kaydetti. Aynı gün saat 22.30'da kendisini televizyondan tanıdığı Ahu Sungur'un "Mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan survivor da bikinili insanların arasında yarışmayacaksın o zaman"şeklinde tweet gönderdiğini gördüğünü kaydeden Doğan bu tweete karşılık olarak saat 23.22'de kendisinin de Ahu Sungur'u mesaja eklemek suretiyle bu bayana "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız"şeklinde cevap gönderdiğini dile getirdi. Bu tweetin genele atılan bir tweet olmadığını belirten Doğan, Ahu Sungur'a göndermiş olduğu tweetin bilinmeyen kişilerce üzerinde oynanamak suretiyle değiştirildiğini ve sanki genele gönderilmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti.
 
AHU SUNGUR ŞİKAYETÇİ DEĞİL
 

Kararda, savcılığa çağırılan Ahu Sungur'un da ifadesinde şikayet konusu mesajın kendisine atıldığını kabul ettiği kaydedildi. Ahu Sungur'un Nihat Doğan'dan şikayetçi olmadığının altı çizilen takipsizlik kararında bilirkişi olarak dosyanın tevdi edildiği Sezer Kılıç'ın da söz konusu mesajın genele atılan değil Ahu Sungur ile Nihat Doğan arasındaki bir yazışma olduğu yönünde rapor verdiği ifade edildi. Bilirkişi raporu dosyada delil kabul edildi.
 
BİLİRKİŞİ DOĞAN HAKLI BULDU
 
Tüm mesajları toplayan Savcılık, Nihat Doğan'ın 14 Şubat günü tüm gün boyunca Özgecan Aslan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü belirten birçok mesaj attığını, hatta "İdamcezasıgeri" başlıklı bir tag açtığını, şikayete konu mesajın Ahu Sungur ile arasında yaşanan özel mesajlaşma olduğunu, kimliği belirsiz kişilerce mesajdaki "@ahusungur1"bölümünün silinerek genele atılmış havası verilmek suretiyle kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini belirledi.
 
KARARDA NE DENİLDİ?
 
Takipsizlik kararının son bölümünde şu ifadeler kullanıldı: "Şüpheli, tanık ifadeleri ve bilirkişi raporuna göre suça konu paylaşımın şüpheli Nihat Doğan ile Ahu Sungur arasında geçtiği , genele atılan bir tweet olmadığı, Ahu Sungur'un da herhangi bir şikayetinin söz konusu olmadığı, genele atılan tweetlerde görüleceği gibi şüphelinin olayın üzüntüsünü belirten paylaşımlarda bulunduğu, Ahu Sungur'a attığı suça konu paylaşımın daha sonra kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından @ahusungur1 ibaresinin kaldırılarak genele atılmış algısının oluşturulduğu, aslında şüphelinin Ahu Sungur'a cevap olarak suça konu paylaşımı yaptığı tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır."
 
Sabah


Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,806 µs