En Sıcak Konular

Komşuda maaşlar ödenemeyebilir

10 Nisan 2015 11:46 tsi
Komşuda maaşlar ödenemeyebilir IMF taksidini zamanında ödeyen Yunanistan'ın yardım almaması halinde kamu çalışanları ve emeklilerin maaşlarını ödeyemeyebileceği belirtiliyor.

Yunanistan'ın, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan 450 milyon avroluk ödemesini zamanında yapmasına rağmen ülkenin gelecek dönemde yardım almaması halinde kamu çalışanlarının ve emeklilerinin maaşlarını ödeyemeyebileceği belirtiliyor.
 
Merkezi Londra'da bulunan Open Europe'un Ekonomik Araştırmalar Bölümü Direktörü Raoul Ruparel, AA muhabirinin, konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Yunanistan'ın nisan ayının ilk haftasında mali gücünün tükeneceği bilinmesine rağmen IMF borç diliminin nasıl ödendiğine dair bir açıklama yapmadığını belirten Ruparel, "Geçen ay kamu ve özel sektörden gelen bir kısım gelirin yönlendirilmiş olduğunu düşüyorum" dedi.
 
Ülkenin IMF'ye olan borcunun 450 milyon avroluk dilimine ilişkin ödemenin, kamuda maaşlar için ayrılmış olan bütçeden yapılmış olabileceğine işaret eden Ruparel, "Şu anda tüm ödemeleri içerisinde önceliği IMF'ye veriyorlar. Önümüzdeki 2-3 haftalık dönemde bir kısım ödemenin yapılmadığını, bazı emeklilerin ve memurların maaşlarının ödenmediğini görebiliriz. Yunanistan 24 Nisan'da Avro Grubu ile anlaşarak birkaç gün sonrasında gerekli finansmanı almayı planlıyor. Ancak bu şekilde ay sonu gelmeden ödemelerini yapabilirler" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Sokaklarda tansiyon artabilir"
 
Raoul Ruparel, Yunanistan'ın gelecek günlerde memur ve emekli maaşlarını ödeyememesi halinde oldukça ciddi sosyal tepkilerle karşılaşabileceği uyarısında bulundu.
 
Ruparel, "Artık, Yunan Hükümeti'nden kaynaklar bile, bu ay içerisinde ülkenin bütün mali gücünün biteceğini kabul ediyor. Hükümet şu anda IMF ve Avro Bölgesi ödemelerine halkına yapacağı ödemelerden daha fazla önem veriyor. Daha önce hükümet emekli maaşlarının ödenmesine öncelik verileceğini söylemişti. Eğer ödemeler yapılamazsa bu sosyal gerilime neden olacak, hükümete olan halk desteğini de azaltacaktır" görüşünü dile getirdi.
 
Yunanistan'ın, halihazırda Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'sının yaklaşık yüzde 175'ine denk gelen 315 milyar avro borcu bulunuyor.

aa



 

Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs