En Sıcak Konular

İstanbul'da haftasonuna dikkat!

10 Nisan 2015 11:41 tsi
İstanbul'da sıcaklıklar mevsim normallerinin altında. Haftasonunda hava durumu yağmurlu ve az bulutlu. İstanbul'da sıcaklık 4 derece artıyor.

İSTANBUL'da sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor. Şiddetli fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Hava durumu raporlarına göre, haftasonu sıcaklıklar 4 derece artıyor. Yağmur ve fırtına etkisini azaltıyor. Kocaeli, Yalova, Sakarya çevresinde yağışlar devam edecek. Yüksek kesimlerde kar yağışı görülebilir.

SICAKLIK ARTIYOR

Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece artacak.Rüzgar, Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), sabah saatlerinde ise zaman zaman kısa süreli fırtına(50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor


YURT GENELİNDE HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Çorum ve Bilecik çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgar nedeniyle öğle saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle kara ulaşımında aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ZİRAİ DON UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Karabük, Bilecik, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, Konya, Isparta, Burdur, Malatya, Elazığ ve Çorum çevrelerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,004 µs