En Sıcak Konular

AK Parti'de aday belirleme işte böyle başladı

10 Nisan 2015 11:39 tsi
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu öncülüğünde listelenen milletvekili adaylarının belirleme çalışması dua ve yeminle başlamış.

AK Parti'nin milletvekili adaylarını belirlerken nasıl ve hangi gizlilikle çalışma yürüttüğü, milletvekili olmak isteyenlerin aday adaylığını açıklamasının hemen ardından başlamıştı.

Herkes, önceden öğrenilebilir mi?, Bir bilgi sızması olur mu?, Listeler üzerinde çalışma nasıl başladı ve nerede değerlendiriliyor? gibi birçok soruyu sormuş ancak cevap alamamıştı.

AK Parti'nin YSK'ya milletvekili aday listesini temsil edeceği gün ve saat olan 7 Nisan saat 17.00'a kadar üst kurul dışında kimse adayları bilmiyordu.

DUA VE YEMİNLE BAŞLADI

Habertürk Yazarı Fehmi Koru, AK Parti'nin aday belirleme üst kurul üyesinden aldığı çarpıcı bilgiyi paylaştı. Koru, yaşanan gizliliği ve uygulamayı şu sözlerle anlattı: "AK Parti listelerine son biçimini veren üst kurulun üyeleri, telefonlarını genel merkezin sekizinci katında bıraktıktan sonra bir kat yukarıya çıkıp toplantılarına duayla başlamışlar... Bu bilgiyi veren kurul üyesi, “İçerideki bilgiyi başkalarıyla paylaşmamaya yemin ettik” ayrıntısını da veriyor..."

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİLER

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki üst kurul adayları belirledi. İşte o adaylardan listenin başında olanlar dahi adaylıklarını internet haber siteleri ve televizyondan öğrendi.

9. KATTA SABAHLARA KADAR SÜREN ÇALIŞMA

Aday listesinin tam olarak hazırlanması ve YSK'ya temsil edilmesinden sonra açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "AK Parti Genel Merkez binasının 9. katında dışarıdan her şeye kapalı 11 gün çalışma yürüttük. Sabahlara kadar çalışmalarımız sürdü" demişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da 6 bin 223 kişinin aday adayı başvurusu yaptığını, temayül yoklaması ve 12 ayrı komisyonda değerlendirme yapılmasının ardından listenin büyük gizliliğin yaşandığı üst kurula verildiğini söylemişti.

Haber7



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,933 µs