En Sıcak Konular

''İş yok güç yok ne işim var Avrupa'da''

10 Nisan 2015 10:25 tsi
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB'nin Türklere vizeleri kaldırma konusundaki endişelerini eleştirdi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Şimdi diyorlar ki 'vizeyi kaldıracağız da acaba kapıları açtığımızda iki günde 20 milyon Türk Avrupa'yı istila eder mi?' Korkuya bak. Yahu benim ne işim var, geleceğim. Burada iş yok, güç yok, zaten benim arkadaşlarım işleri kapmış" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 34. Toplantısı'na katılan Bozkır, daha sonra Beringen kentine geçti ve burada vatandaşlara hitap etti.

Bozkır, "AB ile 150 milyar dolar ticaret hacmimiz var. Bunun yüzde 45'i bizim ihracatımız. Dünyanın sanayi devleriyle, ekonomik devleriyle Türkiye başa baş mücadele ediyor. Türkiye ekonomik bakımdan dünyanın 17 büyük ülkesi arasına girdi ve AB'nin 6'ncı büyük ekonomisi. Bugün üye olsak AB'nin 22 üyesinden daha iyi ekonomik şartlara sahibiz" değerlendirmesinde bulundu.

"Şimdi diyorlar ki 'vizeyi kaldıracağız da acaba kapıları açtığımızda iki günde 20 milyon Türk Avrupa'yı istila eder mi?' Korkuya bak" ifadesini kullanan Bozkır, şöyle devam etti:

"Yahu benim ne işim var, geleceğim. Burada iş yok, güç yok, zaten benim arkadaşlarım işleri kapmış. Buraya gelen ne için gelir? Sizi görmeye gelir, turizm için gelir, iş yapmaya gelir. Ben diyorum ki eğer kapıları açarsak Türkiye vize koyacak. Çünkü geleceksiniz. Türkiye'de iş var, genç nüfus var, çalışan nüfus var. Ben belki de vize koyacağım çok fazla gelirseniz. Onun için siz efendi olun şunu açın da sonra benim de kafam kızıp size kapıları kapatmayıvereyim."

"Türkiye'nin bu kadar zengin ve güçlü olmasını istemiyorlar"

Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin "en müreffeh, en hür ve en demokratik" konumuna eriştiğini belirten Bozkır, "7 Haziran seçimleri neden önemli? Bu gidişatı kesmek isteyen dünyada olsun, Türkiye'de olsun birçok kesim var. İstiyorlar ki Türkiye bu kadar zengin, bu kadar güçlü olmasın, geleceğe bu kadar güvenli bakmasın. Onun için önümüze bir sürü setler çekiyorlar, bir sürü darbe teşebbüsleri oluyor" yorumunda bulundu.

Bozkır, Türkiye'yi ağır sıklet boksörüne benzeterek, "Ağır sıklet boksörü karşısındakine şöyle bir bakar. Bir-iki vuruş olduğu zaman bakar ki bu tık tıklar canını sıkmaya başladı mı bir oturtur, (rakibini) yerden kimse kaldıramaz. Türkiye ile böyle darbe marbe fiske miske filan olmaz, herkesin çok dikkatli olması lazım" diye konuştu.

Bakan Bozkır, Beringen'de Fatih Cami, Diyanet Eğitim Merkezi ve Maden Müzesi'ni de ziyaret etti.

aa

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,471 µs