En Sıcak Konular

Yurt içi piyasalar Moody's'i bekliyor

10 Nisan 2015 10:13 tsi
Yurt içi piyasalarda bugün Türkiye'ye yönelik değerlendirme yapması beklenen Moody's'in açıklamaları ve şubat ayı ödemeler dengesi verisi takip edilecek.

Küresel piyasalarda tepki alımlarının yoğunlaşmasıyla pozitif bir görünüm izlenirken, yurt içi piyasalarda bugün Türkiye'ye yönelik değerlendirme yapması beklenen Moody's'in açıklamaları ve şubat ayı ödemeler dengesi verisi takip edilecek.
 
ABD'de dün haftalık işsizlik başvuruları 281 binle beklentinin altında kalırken, son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları ise 282 bin 250 ile Haziran 2000'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bir önceki gün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının ardından, olumlu yönde gelen veriler sonrasında Dow Jones Endeksi yüzde 0,31 ve Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0,45 değer kazanırken, Nasdaq Teknoloji Endeksi ise yüzde 0,48 yükseldi.
 
ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,97 ile son 10 günün zirvesini görürken, uluslararası dolar endeksi de 19 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 99,463 seviyesine ulaştı.
 
Analistler,  Fed toplantı tutanaklarında faiz artırımına yılın ikinci yarısından itibaren başlanabileceğine ilişkin sinyallerin dolardaki yükselişi beraberinde getirdiğini belirterek, işsizlik maaşı başvurularının izlediği olumlu grafiğin ise mart ayında beklentilerin çok gerisinde kalan tarım dışı istihdam verisinin yanıltıcı olabileceğine işaret ettiğini kaydediyor.
 
Analistler, Avrupa borsalarında günün ikinci yarısında belirginleşen pozitif atmosferin, endeksteki yükselişi desteklediğini belirterek, bugün yurt içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye değerlendirmesi ve şubat ayı ödemeler dengesi verisinin endeksin yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor.
 
Bu arada AA Finans "Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, şubat ayı cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,7 milyar dolar oldu. 13 ekonomistin katılımıyla sonuçlanan ankete katılan ekonomistler arasında şubat ayı cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 3,7 milyar dolar, en düşük beklenti ise 1,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.
 
Ekonomistlerin yıl sonu cari işlemler açığı beklentileri ortalaması 37,3 milyar dolar olurken, bu konudaki en yüksek beklenti 41,5 milyar dolar ve en düşük beklenti 32,9 milyar dolar seviyesinde kaydedildi. Türkiye'nin cari işlemler açığı 2015 yılı ocak ayında 2 milyar dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 42,9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

aa

 

Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,436 µs