En Sıcak Konular

Zeyrek: Hata yaptım, özür dilerim

10 Nisan 2015 10:01 tsi
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, AK Parti'nin milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin'den özür diledi.

AK Parti'nin, Uşak 2.sıradan milletvekili adayı gösterdiği mimar Eyüp Gökhan Özekin'i dünkü canlı yayında 'El Kaide' terör örgütüyle ilişkili göstermeye çalışan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, canlı yayında Özekin'den özür dilediğini söyledi.

Özekin hakkındaki somut bilgi ve belgeye dayanmayan söylemlerde bulunan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, AK Parti Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özekin'i yaşananlardan sonra telefonla aradığını açıkladı.

Zeyrek, hata yaptığını ve kendisinden özür dilediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Eyüp Gökhan Özekin bizim dünkü yayınımızdan sonra mağdur olmuş. Kendisinin El Kaide ile bağlantılı olduğuna dair benim sözlerimden dolayı bir kampanya yapılmış ve mağdur olmuş. Bende yayından sonra kendisiyle görüştüm. Bu mağduriyetinden dolayı, hatalı ifadelerimden dolayı kendisinden de özür diledim. El Kaide konusunda yarattığım neden olduğum mevzu nedeniyle. Kendisine Atatürk ile ilgili görüşleri konusundaki eleştirilerimi bir kez daha ilettim o da anlayışla karşıladı. Bu insanların birbirlerine saygı duyması gerektiğini söyledi ama El Kaide konusunda, insanları ortada somut deliller olmadan, haklarına yargı ve hüküm oluşabilecek ifadelerden mümkün olduğunca kaçınıyorum ama dünkü kullandığım ifade hatalıydı ve böyle bir sonuç doğurdu."

CANLI YAYINDA DA ÖZÜR DİLEDİ

Dünkü telefon görüşmesinde özür dilediğini belirten Zeyrek, canlı yayında da özrünü tekrarladı. Zeyrek, "Kendisinden özür dilediğimi bir kez daha burada tekrarlıyorum. El Kaide konusunda kendisine karşı kullandığım hatalı ifadelerden dolayı. Bana hatalı olduğumu söyleyenlerin de aynı hassasiyeti gösterim bizlere karşı DHKP-C söylemleri içinde ders olur. Biz gazeteciler sorumlu davranmalıyız. Bizim söylediklerimizden dolayı birisine karşı ciddi suçlamalar yöneltilirse bunu düzeltmek bizim sorumluluğumuz ve zorunluluğumuzdur" diye konuştu.

KOMİK BULUYORUM DEMİŞTİ

Deniz Zeyrek'in dünkü El Kaide ifadelerinden sonra konuşan AK Parti Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özekin ise, ortaya atılan mesnetsiz ve ezberlenmiş iddiaları komik bulduğunun altını çizmişti.

Öte yandan Gazeteci Hakan Albayrak, 10 Kasım'da "Olmasaydı da olurduk" ilanını verenin Eyüp Gökhan Özekin olmadığını aksine ilanı kendisinin verdiğini açıklamıştı.

Haber7

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs