En Sıcak Konular

Yemen'de Husilere 3 gün süre

10 Nisan 2015 08:33 tsi
Yemen'de Husilere 3 gün süre
Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, Aden kentinde, Husilere ait hedefleri bombaladı. Aden'deki Husi milislerine, teslim olmaları için 3 gün süre verildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı uçakların, Yemen'in Aden kentinde, Husi Ensarullah hareketine ait hedefleri bombaladığı bildirildi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, Aden'in kuzeyindeki Dar Sa'd beldesinde Husilerin kontrolündeki hükümet kompleksi, eski Aden limanı, el-Mualla beldesi ve Hurmekser bölgesi arasındaki Hadid Dağı, Mualla beldesindeki el-Gilal isimli silo şirketinin binaları ve Krater kenti ile Mualla beldesini bağlayan el-Akabe'yi bombaladı.
 
Mualla ve Hadid Dağı'ndaki Husilere ait hedefler yaklaşık yarım saat koalisyon güçleri tarafından denizden bombalandı.
 
Öte yandan, Aden kentindeki Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı 4. Askeri Bölge Komutanlığı'nın, Husi milislerine, teslim olmaları için 3 gün süre verdiği bildirildi.
 
Hadi'nin Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik faaliyetlerini bu kentte sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçerek, bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.
 
Katar Emiri Al Sani operasyonların yönetildiği hava üssünü ziyaret etti
 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Yemen'deki Husilere yönelik operasyonların yönetildiği hava üssünü ziyaret ettiği bildirildi.
 
Katar'ın resmi haber ajansı QNA'nın haberinde, Al Sani'nin, Riyad'da, Yemen'deki Husilere yönelik operasyonların yönetildiği hava üssünü ziyaret ettiği, operasyonla ilgili bilgi aldığı kaydedildi.
 
Haberde, Al Sani'nin, Hamis Mşeyt hava üssündeki koalisyon güçlerinin komutanlarıyla uydu aracılığıyla görüşme yaptığı, ardından ülkesine döndüğü belirtildi.
 
Al Sani, dün ayrı ayrı görüştüğü Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Vekili ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Naif'le, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini, ortak öneme sahip meseleleri ve bölgedeki gelişmeleri ele almıştı.

aa


Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs