En Sıcak Konular

İşte yalanları çürüten detaylar

10 Nisan 2015 08:20 tsi
İşte yalanları çürüten detaylar İşte savcıyı şehit eden 2 teröristin öldürüldüğü operasyonun ayrıntıları...

Sabah muhabiri, Paralel Yapı ve destekçisi medyanın dillendirdiği "Savcı Kiraz polis kurşunuyla öldü" yalanını deşifre eden görüntüleri izledi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, 6. kattaki odasının da bulunduğu koridorun başındaki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde, müzakereler sürdüğü sırada saat 20.22.09'da ilk silah sesi geliyor. İlk silah sesini, 20.22.10'daki ikinci silah sesi takip ederken, teröristlerin sloganları ve marş sesleri yükseliyor. Saat 20.22.24'te 3'üncü, 20.22.25 ve 20.22.26'da ise 4 ve 5'inci silah sesleri yükseliyor. Silah sesinden sonra harekete geçen polisin müdahalesi ise 20.22.30 itibariyle başlıyor.

TELEFONDAKİ O SÖZ İPLERİ KOPARDI

İpler, teröristlerin talebiyle müzakere heyetine alınan ve örgüt yanlısı olarak bilinen Halkın Avukatları Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik'in terörist Şafak Yayla'yla telefonda konuştuğu sırada kopuyor. Konuşmanın hemen ardından ilk silah sesi geliyor. Takip eden silah sesiyle birlikte savcı odasının hemen yanında bulunan ve müzakere odası olarak kullanılan odadaki müzakere heyeti koridora doğru çıkıyor. Müzakere heyetinde bulunan ve koridora çıkanlar "İçerden silah sesi geldi" diye bağırıyor.

Önce "Kapıyı açın, aç kapıyı" uyarısında bulunan tim, teröristlerce odadan ateşle karşılık verilince ağır silahlarıyla kapıyı yaylım ateşine tutuyor. Ve çatışma başlıyor. Polis kapıyı kırmaya çalışıyor. Arkasına dolap ve masalarla yığınak ve destek yapılan kapıyı devirmeyi başaramayan polis, KORTEKS adlı patlayıcıyı kullanarak kapıyı devirip içeri giriyor.

Odaya giren antiterör timleri, 2 teröristin tamamen öldüğüne kanaat getirdikten sonra, şehit Savcı Kiraz'ın olduğu bölüme doğru yöneliyor. Savcı Kiraz, nefes almıyor ve hareket etmiyor ancak "bir umut" ile sağlık ekiplerine yetiştiriliyor. Ardından hastaneye kaldırılıyor.

YALANLARI AÇIĞA ÇIKTI

Bu görüntülerle birlikte, daha önce ortaya attıkları, "Savcının cesedinden çıkan mermiler polis mermisi. Teröristler içeriye bombayla girdi. İçeride bomba patlattılar. Savcının bedeninden 10 mermi çıktı" gibi yalanları, Adli Tıp Kurumu raporu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çürütülen, Paralel Yapı ve terör destekçisi medyanın son sığındığı "Savcı rehinken polis odaya ateş açtı, açılan ateş sonrasında teröristler de savcıyı öldürdü" yalanı da açığa çıkmış oldu. Güvenlik kamerası görüntülerinin önümüzdeki günlerde basına da dağıtılacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 'ön muayene raporuna' ilişkin Paralel medyada yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. Başsavcı Hadi Salihoğlu imzalı açıklamada, "Savcı Kiraz'ın vücudunda 5 değil 10 kurşun yarası olduğu, bilinçsizce operasyona başlandığı gibi gerçek dışı yayınlarla, kamuoyunun zihninin karıştırılmaya çalışıldığı öğrenilmiştir. Teröristlerle görüşmeler sürmekteyken, içeriden ilk başta 2 el, akabinde de peş peşe 3 el silah sesi gelmesi üzerine operasyon ekibi müdahaleye başlamıştır. Adli Tıp raporunda açıklandığı üzere, savcımızın vücudunda 5 adet mermi giriş deliği, 3 adet ise mermi sıyrığı tespit edilmiştir" denilmişti.

JAMMER NEDEN KULLANILMADI?

Operasyonda neden sinyal kesici jammer kullanılmadığı konusuna ise yetkililer açıklık getirdi. Yetkililer, olay anında jammer'ın yanlarında olduğunu ancak içerideki teröristlerin ne yaptıklarını, kimlerle irtibat kurduklarını takip edebilmek için sinyal kesmenin doğru olmayacağına kanaat getirdiklerini vurguladı.

 



Bu haber 853 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,546 µs