En Sıcak Konular

'Yermuk ölüm kampına benzemeye başladı'

9 Nisan 2015 22:06 tsi
BM Genel Sekreteri Ban,Yermuk mülteci kampının, ölüm kampına benzemeye başladığını söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı'ndaki çatışmaların bir katliama dönüşebileceğini belirterek, "Yermuk mülteci kampı Suriye'deki cehennemin en alt tabakası. İki yıl acımasız kuşatma altında yaşayan 18 bin Filistinli mülteci ve Suriyeli, şimdi de DAEŞ ve diğer aşırılıkçı militanlar tarafından rehin alındı. Yermuk mülteci kampı, ölüm kampına benzemeye başladı" dedi.

Ban, BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada Yermuk Kampı'ndaki Filistinli mültecilerin karşı karşıya olduğu insani krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BM Genel Sekreteri Ban, Yermuk kampında yaşananlara da değinerek, Suriye'deki krizin çok önceden tasvir edilemeyecek boyutlara ulaştığını belirtti.

Ülkedeki felaketin yeni bir boyut kazandığını kaydeden Ban, "Yermuk mülteci kampı Suriye'deki cehennemin en alt tabakası. İki yıllık acımasız kuşatma altında yaşayan 18 bin Filistinli mülteci ve Suriyeli, şimdi de DAEŞ ve diğer aşırılıkçı militanlar tarafından rehin alındı. Yermuk mülteci kampı ölüm kampına benzemeye başladı" diye konuştu.

Yermuk'te yaşayan 3 bin 500 çocuk ve diğer sivillerin canlı kalkan gibi kullanıldığını ifade eden Ban, "Buradaki durum iki tarafı keskin kılıç gibi. Kamp içinde silahlı gruplar dışında ise Hükümet güçleri duruyor. Yermuk'te yaşananlar acımasız bir savaş suçu ve faillerinden mutlaka hesap sorulmalı" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin kamptaki çatışmaların durdurulması, insani yardım ulaştırılması ve isteyen sivillerin tahliye edilmesi talebini hatırlatan Ban, "Yermuk'te yaşanan olağanüstü insani trajedi, uluslararası toplumun çözmesi için muazzam bir test niteliğindedir. Hayatların kurtarılması için ortak eylem yapılması gerekiyor. Bekleyip bu katliamı izleyemeyiz. Yermuk'tekileri kendi başlarına bırakamayız" diye konuştu.

Ban, DAEŞ'in terör eylemlerinin durulması için tüm ülkelere çağrı yaptığını da hatırlatarak konunun 

AA



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs