En Sıcak Konular

İtalya'da Adalet Sarayı'na silahlı saldırı: 4 ölü

9 Nisan 2015 16:49 tsi
Milano Adalet Sarayı'na düzenlenen saldırıda 4 kişi öldüğü, saldırgan yakalandığı bildirildi. Öte yandan Afganistan’da askeri üniformalı silahlı saldırganların ülkede görevli bir başsavcının ofisine gerçekleştirdikleri baskında en az 5 kişinin yaşamını yi


İtalya'nın ekonomi başkenti Milano'da Adalet Sarayı'na öğle saatinde düzenlenen silahlı saldırı sonrası aralarında bir hakim ve bir avukatın da bulunduğu 4 kişi öldü. Yerel kaynaklar, ismi Claudio Giardiello olduğu açıklanan ve hileli iflas davasından yargılanması nedeniyle adliye sarayında olduğu belirtilen saldırganın binanın üçüncü katında açtığı ateş sonucu, hakim Fernando Ciampi, 37 yaşındaki avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi daha olmak üzere toplam 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

SALDIRGANIN ESKİ AVUKATI: PARANOYAKTI

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, olayın hemen ardından bir motosikletle kaçmaya çalışan 57 yaşındaki saldırganın polis tarafından yakalandığını açıkladı. Hileli iflas davasının sanığı olarak yargılanan Giardiello'nun eski avukatı Valerio Marinello, saldırganın "paranoyak" olduğunu iddia edip, "Herkesin kendisini aldatmak istediğini düşünüyordu. Paranoyaktı" dedi. Marinello, bir kaç yıl öncesine kadar saldırganın avukatlığını yaptığını ancak "zor bir müşteri" olduğu için bıraktığını söyledi.

METAL DEDEKTÖR ÇIKMAZI

Saldırganın adliyeye nasıl silah soktuğu yönündeki soru işaretlerinin ise yanıtı henüz verilemedi. İlk etapta Carlo Fregugla Caddesi üzerindeki kapıda bulunan metal detektörün sabah saatlerinde arızalandığı, saldırganın da bu kapıdan girmiş olabileceği iddia edilse de daha sonra bu iddia yalanlandı ve güvenlik sisteminin tam çalıştığı açıklaması yapıldı.

AFGANİSTAN'DA DA BAŞSAVCI OFİSİNE SALDIRI: 5 ÖLÜ 25 YARALI

Afganistan’da askeri üniformalı silahlı saldırganların ülkede görevli bir başsavcının ofisine gerçekleştirdikleri baskında en az 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Afganistan’ın kuzeyinde bulunan Mezar-ı Şerif kentinde askeri üniformalı silahlı saldırganlar bir başsavcının kentteki ofisine saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sırasında en 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken 25 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırı sırasında çevrede bulunan görgü tanıkları, 4 silahlı saldırganın savcının ofisine girdiklerini kaydederken, saldırının Taliban tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ifade edildi. Saldırganların halen bina içerisinde olduğu ancak başsavcının, ülkenin Belh bölge valisinin ofisinden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan ofis içerisinde içeride olup olmadığına dair herhangi bir bilginin elde edilemediği bildirildi.

Bölge Valisi Atta Muhammad Nur’un saldırı sırasında ofisinde olmadığı ancak olayın ardından ofise geçerek durumu kontrol altına almaya çalıştığı belirtildi. Afgan Ulusal Güvenlik Güçleri’nin bölgeyi kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.

(AJANSLAR)



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,257 µs