En Sıcak Konular

24 Nisan tatil mi Resmi Gazete kararı

9 Nisan 2015 13:36 tsi
24 Nisan cuma günü tatil mi sorusu cevabını buldu. Resmi Gazete karaına göre 23 Nisan resmi tatil ama 24 Nisan cuma günü tatil yok.

24 Nisan cuma günü tatil mi sorusu cevaplandı. 23 Nisan'da resmi tatil yapacak olan öğrenciler ve memurlara 24 Nisan cuma günü tatil yok. 24 Nisan'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler öğrencileri 24 Nisan’da eğitime devam edecek.

23 Nisan yaklaşırken öğrenciler de her yıl olduğu gibi bu sene de 24 Nisan’ın tatil olacağı beklentisi içindeydi. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil olduğunu açıklamış ancak 24 Nisan’da liselerde eğitime devam edileceğini duyurmuştu.

Bu yıl ise Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 İş Takvimi’ne göre de 23 Nisan Perşembe günü resmi tatil kapsamında yer alıyor. Bakanlık yetkilileri de 24 Nisan’ın tatil olmadığını doğruladı. 

26 Temmuz 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde resmi tatil günlerinin Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile belirlendiği hatırlatıldı. Yönetmelikte,”Okulların hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatili dışındaki resmi tatil günleri 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan ‘Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’ hükümlerine göre belirlenir ve yıllık çalışma takviminde belirtilir “denildi. Bu takvime göre de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın olduğu gün resmi olarak tatil ancak 24 Nisan tatil değil.


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs