En Sıcak Konular

'Fiyata göre kapasite artırımına karar verebiliriz'

9 Nisan 2015 13:04 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "İran'dan aldığımız doğalgazın kapasitesinin artırılabilmesi için öncelikle fiyatın bize deklare edilmesi lazım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'dan alınan gazda kapasite artırımına ilişkin, "Aldığımız gazın kapasitesinin artırılabilmesi için öncelikle fiyatın bize deklare edilmesi lazım. O fiyat Türkiye'nin doğalgaz piyasası için uygun mu ona bakmamız lazım. Ondan sonra doğalgazla ilgili kapasite artırımına karar verebiliriz" dedi.
 
Yıldız, Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan enerji alanında iş birliğine dair anlaşmanın imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdikleri İran ziyareti hatırlatılarak gaz fiyatlarına ilişkin sorulan soruya Yıldız, şu yanıtı verdi:
 
"İran seyahatimizde konu başlıklarından biri doğalgaz fiyatları ve doğalgaz ticaretiydi. İran bizim için Rusya'dan sonra en fazla doğalgaz aldığımız ikinci ülke. Aldığımız gazın kapasitesinin artırılabilmesi için öncelikle fiyatın bize deklare edilmesi lazım. O fiyat Türkiye'nin doğalgaz piyasası için uygun mu ona bakmamız lazım. Ondan sonra doğalgazla ilgili kapasite artırımına karar verebiliriz, Cumhurbaşkanımızın söylediği buydu. Biz fiyatı görmeden şartları görmeden bununla ilgili nihai kararı veremeyeceğimizi söyledik."
 
İran'la devam eden tahkim sürecinin de birkaç ay içinde sonuçlanmasını beklediklerini dile getiren Yıldız, şu anda Türkiye'nin en pahalı doğalgazı İran'dan aldığını, bunu da İranlı yetkililere ilettiklerini söyledi.
 
Bakan Yıldız, dün SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev'in, İran'ın TANAP'la ilgilendiğine, hatta hisse satışının yapılabileceğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine, "TANAP'ta gerek bizim hisselerimizin gerekse SOCAR'ın hisselerinin uygun ticari şartlar oluşması halinde, stratejik iş birliğini de dikkate alarak böyle bir işlem mümkün olabilir" dedi.
 
Şu an TANAP için farklı ülkelerden de talep olduğu bilgisini paylaşan Yıldız, bunların her birinin hem ticari hem stratejik açıdan incelendikten sonra en doğru sonuca varılacağını söyledi.

aa


Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,107 µs