En Sıcak Konular

Meclis'e ozan aday

9 Nisan 2015 12:48 tsi
AK Parti'nin İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı olan sanatçı Uğur Işılak, "Ozanlık felsefesini siyaset alanına da taşıyacağız" dedi.

AK Parti'nin İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı olan sanatçı Uğur Işılak, aday adaylığı sürecini ve seçime dair düşüncelerini AA muhabirine anlattı.
 
Hayırlı bir niyetle yola çıktığını dile getiren Işılak, "Açık konuşmak gerekirse  aday adaylığım yok. Bu süreç bir şekilde yukarıdan oldu. Hem Cumhurbaşkanımızın hem Başbakanımızın hem deAK Parti kurmaylarının teveccühüyle gerçekleşti" ifadelerini kullandı.
 
"Şarkıcıyla, türkücüyle karıştırmasınlar"
 
"Uğur Işılak politize oldu, partizan oldu" gibi söylemleri reddeden sanatçı, şöyle devam etti:
 
"Onlar beni şarkıcıyla, türkücüyle karıştırıyorlar. Ozan zaten siyasidir, ideolojiktir, gayesi olan adamdır. Belli ideolojileri doğrultusunda sanat icra eden adamdır. Bir şarkıcıyla, bir türkücüyle karıştırmamak lazım. Toplumun meseleleriyle yakından ilgilidir. İdeolojik eserler okur, özellikle toplumu uyutmak yerine uyandırmak adına bir şeyler yapar. Dolayısıyla biz bu ozanlık felsefesini siyaset alanına da taşıyacağız. Söylem, siyasi sahada daha düzdür ama ozanın söylemi daha edebidir. Belki bu manada söylem farklılığımızla bir şeyler yapmaya gayret edeceğiz. İsteklerimizi daha estetik bir şekilde ifade etmenin avantajlarını yaşayacağız. Ozan olarak inşallah Meclis'ta olursak, güzel olur, bir renk olur. Bir sürü gazeteci, ekonomist var. Kimse bunlara 'Niye aday oldun?' demiyor. Çünkü gazeteciye de ekonomiste de ihtiyaç var."
 
"Yeni seçim şarkıları olabilir"
 

"Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısının söylenmeye devam edeceğini dile getiren Işılak, "Önümüzdeki 15 Nisan'da sanırım adayların tanıtımı var. O aday tanıtımında da yeni eserler olacak. AK Parti'nin yeni vizyonu, yeni tanıtım kampanyası olacak. Erol Olçak Bey çok güzel bir hazırlık yaptı. Bu seçim kampanyasında da benimle alakalı olan kısmı sürpriz olsun" diye konuştu.

aa


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs