En Sıcak Konular

'Çocuklarımı düşünen yok' dedi, karar alındı

9 Nisan 2015 09:12 tsi
'Çocuklarımı düşünen yok' dedi, karar alındı Savcı Kiraz'ın hâkime eşi, Doğan medyasında ve internette yayımlanan rehine görüntülerine tepkisini mesai arkadaşlarına iletince mahkeme kararını verdi.

Çağlayan Adliyesi'ndeki görevi sırasında DHKP-C'li iki terörist tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin görüntüleri, Doğan grubunun başını çektiği bazı basınyayın organları tarafından sorumsuzca yayımlanmış, görüntüler savcılık soruşturmasına rağmen sanal ortamda paylaşılmaya devam etmişti. Twitter ve YouTube'a erişimin engellenmesine kadar giden yargı sürecinin perde arkası ise şöyle gelişti: Görüntüleri kullanan Hürriyet, Posta, Cumhuriyet ve Bugün gazeteleri hakkında terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldı. Bu sırada şehit Savcı Kiraz'ın hakime eşi Yasemin Kiraz yargı camiasına ve taziye için kendilerini arayan üst düzey yöneticilere o fotoğrafların yayımlanmaması için çağrıda bulundu. Yasemin Kiraz'ın, "Çocuklarımı düşünen yok. Sorumlu hareket edilmeli" diye tepki gösterdi.

HAKLI TALEBE DESTEK

Şehit savcının yargı mensubu arkadaşları da Hakime Yasemin Kiraz'ın haklı talebine destek verince, terör örgütünün propagandasına hizmet eden fotoğrafların yasaklanmasına ilişkin tepki çığ gibi büyüdü. Bunun üzerine İstanbul 1'inci Sulh ve Ceza Hakimliği harekete geçerek, belirlenen internet sitelerindeki fotoğrafların kaldırılması, bu mümkün olmazsa erişimin kısıtlanması kararını verdi. Karar Ankara'ya ulaşınca, Erişim Sağlayıcıları Birliği URL bazındaki linklerin engellenmesi için ilgili kuruluşlar nezdinde girişimde bulundu. Kısa sürede belirlenen link bazlı adreslere erişim engellendi.

İKİ SİTEDE ZAMAN İSTEDİ

URL bazındaki adresler engellenmesine rağmen, farklı URL adresleriyle paylaşımların devam ettiği görüldü. Özellikle Twitter, Facebook ve YouTube'un da aralarında olduğu sosyal paylaşım sitelerinin avukatlarıyla temasa geçilerek, terör örgütü propagandası yapan fotoğraflar sitelerde durduğu sürece erişimin engelleneceği anlatıldı. Facebook'un hızlı şekilde yasak görüntüleri kaldırdığı belirtilirken, Twitter ve YouTube'un "biraz zaman tanıyın" şeklinde talepte bulunması üzerine erişimin engellendiği öğrenildi.

Sabah

 




 



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,457 µs