En Sıcak Konular

CHP liderinden Ekmeleddin İhsanoğlu açıklaması

8 Nisan 2015 15:22 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'yla ilgili açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından ilk kez konuştu.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun MHP'den milletvekili adayı gösterilmesine ilişkin soruya da "Mutlu oldum. Çok değerli, birikimli birisinin parlamentoda olması her zaman iyidir" yanıtını verdi. Partisinin milletvekili aday listesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu "Gayet güzel, bütün Türkiye'yi, hiçbir ayrım yapmadan kucaklıyoruz" dedi.

Özellikle kadın adayların listelerin en iyi yerlerinde olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden CHP lideri, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreç içerisinde inşallah CHP, iktidar olduğunda bu ülkenin bütün sorunlarını çözecektir. Bütün sorunlarını çözmeye kilitlenmiştir. Kadına yönelik şiddet asla ve asla olmayacaktır. Hele 1400 gibi bir rakam asla olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bütün çocuklar mutlu olacak. Anneler, çocuklarını huzur içinde okula gönderecekler. Bütün bunların sözünü veriyorum. Emekliler, 'ay sonunu nasıl getiririm' diye korkmayacak. Bakkalın, kasabın, manavın önünden korkarak geçmeyecek. İşsizliği de bitireceğiz, çok kararlıyız ve azimliyiz. Bu ülkeyi 12 yıldır yönetenler Türkiye'yi bu noktaya getirdiler. Biz 4 yılda ülkeyi çok farklı bir noktaya taşıyacağız."

"GÖNÜL İSTERDİ Kİ..."

Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili aday listesinde yer almayan bazı aday adaylarının sitem ettiğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"İster ön seçim ister kontenjandan adaylık başvurusunda bulunan bütün arkadaşlar çok değerli. Bütün arkadaşlarıma şükran borçluyum. Ama bir gerçek var. 55 yerde ön seçim yaptık. Dolayısıyla bizim kontenjan sayımız son derece sınırlı. Gönül isterdi ki bütün arkadaşlarıma yer vereyim. Ama maalesef öyle bir şansımız yok. Listeye girmemesine karşı son derece sıcak, güzel mesajlar veren arkadaşlarımız var. 'Biz çalışacağız' diyen arkadaşlarımız var. Olay bireysel olay olmayı çoktan aşmıştır. Olay, CHP'yi iktidara taşıma günüdür. Dolayısıyla bizim bütün çabamızı bunun üzerine yoğunlaştırmamız lazım. Elbette hepimiz insanız. Listelerde yer almadığımız zaman burukluk yaşayabiliriz, üzülebiliriz. Ama bunları geçici bir süre için yapmalıyız. Türkiye'ye, Türkiye'nin geleceğine kendimizi kilitlememiz lazım."

"SARAYDA OTURANA SORMAK LAZIM"

Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin listesi saray ağırlıklı mı yoksa Başbakanlık ağırlıklı mı?" sorusu üzerine, "Onu sarayda oturana soracaksınız. Çünkü asıl aktör o. Diğeri vesayet altında" dedi.

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,186 µs