En Sıcak Konular

CHP listesinde dikkat çeken detaylar

8 Nisan 2015 14:18 tsi
CHP'nin aday listesinde 18 gazeteci yer aldı. İstanbul ön sıralarda bir Ermeni aday ve İlhan Kesici de yer aldı. Mehmet Bekâroğlu ise kritik bir sıradan listeye girdi

CHP 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olacak isimleri dün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. 362 adayın ön seçimle belirlendiği CHP'de, 37'si kontenjan olmak üzere kalan 188 aday da PM toplantısı ile belirlendi. Teslim edilen isimler arasında çok sayıda kadın yer aldı. Partide en dikkat çeken adaylar ise gazeteciler oldu. Listede bazıları eski genel yayın yönetmeni olmak üzere 18 gazeteci yer aldı. İşte CHP'nin ilginç aday profilleri:

HÜRRİYET, CNNTÜRK, CUMHURİYET'TEN İSİMLER

Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer Eskişehir'den; CNN Türk ve NTV'deki geçmişinden sonra CHP'den milletvekili aday adayı olan Çiğdem Anad İbrahimhakkıoğlu, İstanbul 2. bölgeden; Tayfun Talipoğlu Aydın'dan; Atila Sertel İzmir 2. bölgeden; Tuncay Özkan İzmir 1. bölgeden; Mustafa Ali Balbay İzmir 1. bölgeden; Eren Erdem İstanbul 3. bölgeden; Barış Yarkadaş ve Mustafa Can Ataklı İstanbul 1. bölgeden aday gösterildi.

Hürriyet Eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu CHP'den aday oldu.

Aday olan diğer gazeteciler ise şunlar: Necdet Saraç, Mustafa Yavuz, Orhan Bozkurt, Fatma Ulubey, Muzeffer Yiğitbaşı, Şaban Sevinç, Nurgül Uçar Aktuğ ve Mustafa Akay.

ERMENİ ADAY, İLHAN KESİCİ, ZEKERİYA TEMİZEL...

CHP İstanbul'da 1. sıraya Türkiye Ermenilerinden 38 yaşındaki Avukat Selina Özuzun Doğan girdi. İkinci sürpriz isim ise İlhan Kesici oldu. 2007'de CHP'ye üye olup milletvekili seçilen DYP kökenli Kesici 2010 yılında ise partiden istifa etmişti. Kesici İstanbul 1. Bölge 7. sıradan aday gösterildi. Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel de CHP liderinin listesine İzmir'den girerek yeniden Meclis'e gidecek isimlerden oldu.

BEKAROĞLU SINIRDA

Partiye girişi büyük tartışmalara neden olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise İstanbul 3. Bölge'den alt sıralardan listeye kondu. Bekaroğlu, 3. Bölge 9. sırada aday gösterildi. Mustafa Sarıgül de İstanbul 2. Bölge 9.sıradan listeye girdi.

YARDIMCILAR LİSTE DIŞI

Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Burhan Şenatalar ve Seyhan Erdoğdu, Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile aralarında Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Hurşit Güneş, Ali Özgündüz, Erdal Aksünger, Umut Oran, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Sedef Küçük, Atilla Kart, Faik Tunay, İsa Gök, Rıza Türmen, Ali Demirçalı'nın da olduğu milletvekilleri liste dışında bıraktı.

KAMER GENÇ TUNCELİ'DE YOK

CHP aday listelerinde yer bulamayan Güldal Mumcu'dan tek cümlelik tepki geldi: Ee yok listede adım, böyle değerlendiriyorum, bu konuda konuşmak istemiyorum. Tunceli'de hemen her dönem bağımsız ya da değişik partiler olmak üzere sürekli aday olan milletvekili Kamer Genç liste dışı kaldı. Genç, Parti Sözcüsü Haluk Koç'un 'ağır hasta' açıklamasına tepki gösterdi. Genç, aday adaylığı için başvurduğunu ancak gösterilmediğini açıkladı.

GÜNEŞ'TEN LİSTE ELEŞTİRİSİ

103 kadını milletvekili adayının yer aldığı listede yer bulamayan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Twitter hesabından, “Kocaeli'nde ön seçim istedik. Liste dışı kaldık. CHP yönetimi seçimden kaygılımı” ifadelerini paylaştı.

UMUT ORAN: BENİM İÇİN SÜRPRİZ

CHP'de İstanbul Milletvekili Umut Oran büyük bir sürprizle karşılaştı. Daha önce genel başkan yardımcılığı dahil partide önemli görevleri üstlenen Oran, “Yıllar sonra ilk defa partimiz demokratik bir aday belirleme süreci benimsedi. Bir kısım adaylar ön seçimle bir kısmı ise kontenjanla belirlendi. Ben Genel Başkanımızla konuşarak kontenjan adaylığına başvurmuştum. Liste dışı kalmam Genel Başkanımızın takdiridir. Onun üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Kimseye kırgın değilim, kararına saygı duyuyorum. Benim için bireysel değil parti başarısı önemli. Hayat sürprizlerle dolu, bazen sandıktan bazen genel merkezin listesinden sürprizler çıkıyor. Üzüldüm, şaşırdım ama moralimi bozmadan çalışmaya devam edeceğim. Partime çok inanıyorum” dedi.

BİR SÜRE SONRA KARŞINIZDAYIM

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay da listeye giremeyen isimler arasında yer aldı. Twitter'daki takipçilerine açıklanacak aday listelerinde olmadığını duyuran ve karara tepki gösteren Tunay, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla parti içindeki bazı gerçekleri kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.

TEPKİ İSTİFALARI

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, listelerin belli olmasının ardından partisinden istifa etti. Eryılmaz, milletvekili aday listelerinin hazırlanış biçiminin kendisinde rahatsızlık yarattığını, bu nedenle partisinden istifa ederek, seçime bağımsız aday olarak katılmaya karar verdiğini söyledi. Eryılmaz, kararında, seçmenlerinden listelere ilişkin gelen tepkilerin de etkili olduğunu söyledi. Milletvekili Ensar Öğüt'ün yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren CHP Ardahan Merkez İlçe yönetimi, görevlerinden istifa etti. CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Nehir Ziya Alpaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, partide aşamadıkları bazı sıkıntıların oluştuğunu bu nedenle görevlerinden istifa ettiklerini söyledi.

Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,287 µs