En Sıcak Konular

İyice garip iddia: Suriye, sarin gazı, İranlı mühendisler!

19 Eylül 2007 22:45 tsi
İyice garip iddia: Suriye, sarin gazı, İranlı mühendisler! Savunma konularında uzman İngiliz Jane's Defense dergisi, Suriye'de gizli bir askeri tesiste meydana gelen büyük patlamaya kimyasal silah geliştirirken yapılan bir hatanın neden olduğunu ve şiddetli patlamada çok sayıda İranlı mühendisin öldüğünü iddia

Dergi 26 Eylül'de yayımlanacak sayısında, Suriyeli askeri kaynaklara dayanarak verdiği haberinde, 26 Temmuz'daki patlamanın, uluslararası yasalara göre kullanımı yasak olan hardal gazı başlığı takmak amacıyla Scud C tipi füzelerde yapılan testler sırasında meydana geldiğini belirtti.

Habere göre, füze üretilen laboratuvarda alev alan yakıt, aralarında nörotoksik gazlar, VX, Sarin ve hardal gazının da bulunduğu kimyasal maddelere ve dışarıya sıçradı.

Askeri kaynaklar, vücutlarının koruyucu kıyafetleri bulunmayan bölümlerinde ağır kimyasal yanıklara maruz kalan İranlı mühendislerin ciddi biçimde yaralandıklarını belirtti. Dergi, onlarca İranlı askeri mühendisin öldüğünü bildirdi.
İngiliz savunma dergisi, Şam yönetiminin patlama konusunda yerel medyayı susturduğunu ve İranlıların yardımıyla füze üretilen tesisteki kanıtları da imha ettiğini ileri sürdü.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kenti yakınlarında bir askeri tesisteki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 15 askerin öldüğünü ve patlamaya terörist bir saldırının değil hava sıcaklığından kaynaklanan bir kazanın neden olduğunu bildirmişti.

Amerikan basınında geçen hafta, Suriye ve Kuzey Kore’nin nükleer işbirliği yaptığı yönünde haberler de çıkmış, ancak her iki ülke de bunu yalanlamıştı.

gazeteport



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs