En Sıcak Konular

Navaz Şerif: Yemen için Türkiye'den cevap bekliyoruz

7 Nisan 2015 14:10 tsi
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ulusal mecliste yapılan ortak oturumda, Yemen’e müdahale için Türkiye’den cevap beklediklerini söyledi

Pakistan'ın, Yemen'de Suudi Arabistan önderliğinde Husilere karşı başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna katılıp katılmayacağına karar verilmesi için mecliste yapılan oturum devam ediyor.

Oturumda konuşan Başbakan Navaz Şerif, operasyona katılma konusunda kesin bir karar alabilmeleri için Türkiye'nin Suudi Arabistan ve İran ile görüşmelerinin içeriklerini beklediklerini söyledi.

Şerif, "Dün Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Türkiye'ye gitmişti. Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan İran'da. Kesin bir karar alabilmek için Türkiye'nin Suudi Arabistan ve İranlı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerin içeriği hakkındaki raporları bekliyoruz. Türkiye Dışişleri Bakanı yarın İslamabad'a gelebilir. Olmazsa ben Sayın Erdoğan ile telefon görüşmesi yapacağım" dedi.

Yemen'deki kriz konusunda İran'ın tutumunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Pakistan Başbakanı, Suudi Arabistan'ın kendilerinden askeri yardım istediğini ancak hükümetin mecliste alınacak karar doğrultusunda hareket edeceğini kaydetti.

Muhalefet lideri Hurşid Şah da Yemen'deki krizin çözümünde Pakistan ve Türkiye'nin ortak çabalarına tüm desteklerini vereceklerini dile getirdi.

Pakistan meclisinde ülkenin "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna katılıp katılmayacağı konusu üzerine yapılan görüşmeler devam ediyor. Oturumun ikinci gününde meclisteki tüm muhalefet partileri, Yemen krizinin barışçıl çözümü için diplomatik çabalara destek verirken, Pakistan'ın operasyona askeri yardım göndermemesi gerektiği konusunda fikirlerini ortaya koydu.



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs