En Sıcak Konular

Fransız hükümetinden cami talebine destek

7 Nisan 2015 12:12 tsi
Fransa’da sosyalist hükümet, Fransa İslam Konseyi’nin ülkedeki cami sayısının artırılmasına yönelik talebine destek verdi.

Fransa hükümetinde devlet kurumlarının reformdan geçirilmesi ile ilgili çalışmaları yürüten devlet bakanı Thierry Mandon, "I Tele" kanalına yaptığı açıklamada, ülkede yeteri kadar cami olmadığını söyledi.
 
Mandon, "Hala ülkede birçok ilde Müslümanlar uygun koşullarda ibadetlerini yerine getiremiyorlar. Müslümanların ibadet koşullarının tatmin edici olmadığını kabul etmemiz gerekiyor. Birçok ibadet yerinin fiziki koşulları uygun değil" ifadesini kullandı.
 
Thierry Mandon, ibadet yerlerinin uygun koşullarda olmamasının da radikalleşmeyi artıran faktörlerden birisi olduğunu kaydetti.
 
Fransa Piskoposlar Birliği de bir açıklama yaparak İslam Konseyi’nin ülkede cami sayısının artırılması talebinin "meşru" olduğunu belirtti ve konseye destek verdi.
 
Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, dün yaptığı açıklamada, daha fazla cami yapılması talebine şiddetle karşı çıkmıştı. Ulusal Cephe Partisi Başkan Yardımcısı Florian Philippot, camileri "yüzde yüz radikalleşme yerleri" olarak niteleyerek ülkede yeteri kadar cami bulunduğunu iddia etmişti. Philippot, camilerde ibadet için yeterli yer olmadığı yolundaki eleştirilere karşı çıkarak, "Sokaklarda namaz kılanların, bunu hükümet ve cumhuriyet rejimine baskı yapmak için bilinçli olarak yaptığını" ileri sürmüşü.
 
Fransa İslam Konseyi Başkanı Dalil Ebubekir, ülkede yaklaşık 2 bin 200 cami bulunduğunu belirterek, bunların sayısını iki yıl içinde iki misline çıkartmak istediklerini söylemişti.
 
Çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslümanın yaşadığı Fransa, Avrupa’da en fazla Müslümanın yaşadığı ülke konumunda.

aa

 

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    52,980 µs