En Sıcak Konular

Kumpas, emniyet hard disklerinde...

7 Nisan 2015 09:09 tsi
Kumpas, emniyet hard disklerinde... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın son operasyonuyla, Paralel Yapı'nın 1 ve 19 Ocak 2014'te Hatay ile Adana'da kalkıştığı TIR kumpasının ayrıntıları ortaya döküldü.

Sözde Selam Tevhid operasyonu dosyasında yer alan 7 hard diskte, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Muaz El Hatip'in Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki görüşmelerine ait kayıtlar çıktı. Suriye politikasının ele alındığı toplantıyı sesli ve görüntülü olarak kayda alan Paralel örgütün, sonrasında Suriye'ye giden yardım TIR'larına operasyon düzenlettiği belirlendi. Amaç, MİT'i İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) üzerinden El Kaide'ye silah ve mühimmat yardımında bulunan bir teşkilat, Türkiye'yi de terörü destekleyen bir ülke gibi göstermekti. Örgütün, kurguladıkları bu ilişkilerden, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümet yetkililerini sorumlu göstermeyi amaçladığı anlaşıldı. "FETÖ/PYD" olarak adlandırılan Paralel çetenin amaçlarına ulaşabilmek için eski Taraf yazarı Emrullah Uslu koordinesinde hareket ettiği de saptandı.

7, 10, 11 NO'LU KAMERALAR

İhanetin detaylarını Selam kumpasına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ortaya çıkardı. Savcılık, sözde Selam Tevhid operasyonu dosyasında yer alan 7 hard diskteki yaklaşık 554 gigabyte veriyi inceledi. İnceleme sonucunda, Paralel çetenin Başbakanlık Ofisi'nin güvenlik sistemine sızdığı belirlendi. Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yaptığı görüşmelere ait video görüntülerinin bir kısmının Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin 7, 10 ve 11 numaralı güvenlik kameralarına ait olduğu ortaya çıktı. Savcılık söz konusu kayıtların polis tarafından alınmasıyla ilgili herhangi bir talep yazısının bulunmadığını tespit etti. Paralel casuslar, buradan elde ettikleri görüntüleri daha sonra yaptıkları TIR baskınlarına delil olarak eklemeyi planlamıştı. Paralel örgütün bu kapsamda 24 Kasım 2012 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, MİT Müsteşarı Fidan ve Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Muaz El Hatip'in görüşmesini izleyip kayda aldığı ortaya çıktı. Suriye'ye yapılacak insani yardımlar ve Suriye politikasının konuşulduğu toplantıya ilişkin kayıtlar da Paralel polislerin kullandığı bu hard disklerinden çıktı. Teknik ve fiziki kayıtların ardından MİT'e ait TIR'ların durdurulduğu ihanet operasyonu için düğmeye basıldığı belirlendi.

DAHA ÖNCE DE İKİ DALGA...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Paralel Yapı'nın Selam Tevhid kumpasına ilişkin ilk operasyonlar 22 Temmuz'da yapılmış, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 75 emniyet görevlisi gözaltına alınmıştı. 8 Şubat 2015'te yapılan ikinci dalga operasyonlarında ise 21 kişi gözaltına alınmış, Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

DİZİLERLE VE KÖŞE YAZILARIYLA, ALGI OPERASYONU YAPTILAR
 
Soruşturma kapsamında önceki gün, ihanet operasyonunu yapan 34 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, 27'si yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından işlem yapılan şüphelilerin, "Bu kapsamda kendi güdümlerinde olan ve örgüt içinde yönetici ve üye konumunda bulunan basın yayın kuruluşlarında dizi senaryoları ve köşe yazıları ile amaçları doğrultusunda kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını" belirtti. TIR baskınları sırasında Ankara, Adana ve Hatay'da görevli jandarma görevlilerinden oluşan 34 şüpheli ise şunlar: Yarbaylar E.T., S.Ö, binbaşılar B.K., M.F., yüzbaşılar O.Ş., H.G., üsteğmenler G.B., H.Ö., İ.A., M.Ç., Ö.K., H.K., H.Ö., teğmen İ.Ö.A., astsubaylar H.A., R.A., İ.K., S.G., Ö.M.G., G.A., G.E., S.A., Y.Y., A.P., G.M., H.İ.K., M.Ö., uzman çavuşlar K.Ç., M.S., M.Ş.A., A.Y., C.K., H.Ü. S.Y.

Sabah


Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,793 µs