En Sıcak Konular

Fenerbahçe otobüsüne saldırıda flaş gelişme

7 Nisan 2015 08:06 tsi
Fenerbahçe otobüsüne saldırıda flaş gelişme Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, düzenlediği basın toplantısında, sarı-lacivertlileri taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıyla ilgili, 3 kişinin bilgisine başvurduklarını belirtti.
 
Söz konusu kişilerden çeşitli bilgiler aldıklarını ifade eden Öz, "Alan çalışmaları, deliller, tanıklar, istihbaratlar ve diğer çalışmalarla beraber sabaha doğru 2 kişi üzerinde yoğunlaştık. Bu 2 kişiden birisinin otobüsle beraber konvoyla Rize'den intikal eden, 1 kişinin de silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu yönünde bulgular vardı ve bu 2 kişiyi sabah erken saatlerde aldık" dedi.
 
Deliller, bulgular, olay yerindeki araç, plaka ve diğer ibarelerin, gözaltına alınan 2 kişiyi doğruladığına işaret eden Öz, şöyle konuştu:
 
"Bu kişilerin ifadesi ve adli süreç devam ediyor. İnşallah bu 2 kişiyle beraber, olayın adli boyutu aydınlatılmış olacak ve bunların ifadesine göre olayın oluş şekli, başlangıcı ve sonucunda farklı unsurlar varsa önümüzdeki süreçte adli tahkikatla beraber sonuçlandırılacaktır. Bu 2 kişinin büyük oranda olayın failleri olduğunu değerlendiriyoruz. Tabii adli tahkikat, deliller ve diğer bulgularla bunu teyit etmek için arkadaşlarımız adli boyutuyla da çalışmalarını sürdürüyor."
 
Vali Öz, zanlıların ilk ifadelerine ilişkin soruya, "İlk ifadelerinde daha çok çekimserler. İşin kendilerinin işi olmadığı yönünde. Şu anda itiraf yok" yanıtını verdi.
 
Öz, olayın terör bağlantısı olup olmadığına yönelik soru üzerine şunları kaydetti:
 
"İlk günden itibaren, özellikle av tüfeğiyle ateş edilmesinden ve av tüfeğinin bulunmasından itibaren olayın yerel bir olay olduğu konusunda kanaatimizin ağırlıklı olduğunu belirtmiştik. Şüphelilerin durumu da bunu doğruluyor. Ancak yine de adli süreç tamamlanmadan, bu kişilerin bağlantıları ve diğer olaylar sonuçlanmadan kesin konuşmak için erken. Olay tahkikatla ortaya çıkacak. Bulgular, alan çalışması ve tanıkların ifadesi, bizi bu iki kişiye ulaştırdı."
 
Şüphelilerin kimliği belirlendi
 
Bu arada gözaltına alınan şüphelilerin Nihat S. (38) ile Emre A. (27) olduğu öğrenildi.
 
Kafileyi taşıyan otobüse eşlik eden konvoyun içinde bulunduğu belirtilen şüphelilerden birinin, saldırıya uğrayan otobüs ve olay yerini cep telefonuyla görüntülediği tespit edildi.
 
Sürmene Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından şüphelilerden birinin Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildiği, diğerinin de getirilmesinin beklendiği öğrenildi.

aa


Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs