En Sıcak Konular

Milliyetçiler ne diyor?

19 Eylül 2007 20:19 tsi
Milliyetçiler ne diyor?
İsmail Türüt’ün Hrant Dink cinayetini ‘milliyetçi’ duygularla öven türküsüne milliyetçiler ne dedi? İşte BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı'nın konuyla ilgili açıklamaları:

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayetine övgü ve suça teşvik içerdiği gerekçesiyle savcılığın soruşturma açtığı “Plan yapmayın plan” türküsünün sözlerinin suç unsuru taşımadığını iddia etti.

Yazıcıoğlu, NTVMSNBC’nin sorusu üzerine, türkünün sözlerinde suç olmadığını, “klipten dolayı asıl niyetini kaybetmiş gözüktüğünü” söyledi. Yazıcıoğlu’nun görüşleri şöyle:
“Bu şiiri yazan kişinin niyetine bakmak lazım, ona sormak lazım. Salt şiire baktığınızda suça teşvik görmüyorum. Neticede kliple beraber tasvip etmemiz sözkonusu değil. Ben şiiri okudum, şiirdeki isimlerin özel isim olarak yazıldığını düşünmüyorum. Oradaki “Ogün” ve “Yasin” kelimelerinin geçmiş olması, bir özel isim olarak ifade edilmiyor. Şiirin gelişinden bu anlaşılıyor.

“KLİP ŞİİRİ O ŞEKLE DÖNÜŞTÜRMÜŞ”
“Şiirde herhangi bir şekilde suç ve suça teşvik etme sözkonusu değil. Ancak klip şiiri o şekle dönüştürmüş gözüküyor. Klipten dolayı şiir manasını ve asıl niyetini kaybetmiş gözüküyor. Dolayısıyla kliple birlikte olduğu zaman tasvip etmemiz sözkonusu değil. Ancak şiiri başlı başına sadece şiir olarak aldığımız zaman orada herhangi bir şekilde suça teşvik ve suçu övme şeklinde bir yaklaşım sözkonusu değil.”

MHP’Lİ PAÇACI: SAÇMA SAPAN
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, NTVMSNBC’nin aynı konudaki sorusuna şu karşılığı verdi: “Ben bu konuda bir değerlendirme yapmayacağım. Bu başından sonuna saçma sapan bir şey. Bu konuda farklı bir değerlendirme olur mu? Herkesin değerlendirmesi aynıdır. Bu meseleyi MHP ile ilişkilendirmek yanlış olur.”

MHP İL BAŞKANI: KIVILCIM GİBİ ÇIKIYOR
MHP Trabzon İl Başkanı Hasan Cahit Yalçın da, görüşlerini şöyle ortaya koydu:

“Türkiye’de bir takım şeyler kıvılcım şeklinde çıkıyor. Toplumda da duygusal ama rasyonel olmayan bir takım tepkisel davranışlar oluyor. Bunlar sağlıklı mıdır? Elbette sağlıklı değildir. Bir şairin şairane duygularla terennüm ettiği ama rasyonalitesi olmayan toplum bakımından, ülke ve birlik beraberlik bakımından pozitif katkı sağlamayacak düşünceleri benimsememiz düşünülemez.

İNSANLIK İCABI TASVİP EDEMEYİZ
“Birşeyleri çağrışım yaptıran, bireysel olarak insanları asıl maksadı o olmasa bile bir şekilde suça iten yayını, tavrı benimsememiz, tasvip etmemiz, hem insanlık icabı, hem de partimizin siyasi ana fikrinin bunu tasvip etmesi mümkün değil. İyi niyetli bile olsa Türk milletinin birliğine, beraberliğine, geleceğine hizmet etmeyen aksine geleceğimizi karartan, tahrik eden, şiddet içeren herhangi bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bizim partilimiz, bizim sempatizanımız, bize yakınlığı olan şeklindeki tariflerle de bir yaklaşım içerisinde olmamız mümkün değil.

BÖLGEMİZ İÇİN SORUMLULUK YARARLI OLUR
“Suç teşkil ediyor mu, etmiyor mu hususunda, konu yargıya intikal ettiği için bundan sonraki polemikleri çok yararlı görmüyorum. Çünkü reklam edilen bir durum. Toplumun bütün toplum kesimi karafından bilinmeyen bir şeyin ilgi odağı haline getirilmesi toplum tarafından negatif bir etki yaratacaktır. Herkesin bu konuyla ilgili görenlerin bireysel ve kurumsal sorumluluk içinde hareket etmesi hem geleceğimiz hem bölgemiz için hem devletimiz ve çocuklarımız için iyi olacağı inancındayım.”

ntv



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs