En Sıcak Konular

F.Bahçe'de kritik açıklamalar

6 Nisan 2015 16:19 tsi
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, futbol takımı kafilesini taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıyı değerlendirmek üzere bugün olağanüstü toplantı yaptı. Toplantı saat 14:00'de başladı. Fenerbahçe yönetimi 'Olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetimiz

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, sarı lacivertli futbol takımına Trabzon'da yapılan silahlı saldırı ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. Aziz Yıldırım başkanlığında bugün toplanarak durum değerlendirmesi yapan sarı lacivertli yönetim, toplantıda alınan kararları ve bundan sonra izlenecek rotayı açıklıyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ve bazı yöneticiler toplantıyı, dinleyici sırasından takip ediyor. Kürsüde ise yöneticilerden Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu yer alıyor.


MAHMUT USLU: 'BU PLANLANMIŞ BİR HADİSE'

* Bu olaylardan dolayı sayın Cumhurbaşkanımız ve eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kısa zamanda bu failler bulunacaktır.

* Olay sırasında bazı kamu görevlileri yanlış sözler söyledi.

* İnsanları öldürmek istiyorlar ve bazı insanlar bunu anlamakta zorlanıyor. Yanlız bizim otobüs değil hemen önümüzdeki medya mensupları da ölüm tehlikesi atlattı. Bu iş planlanmış bir iştir ve aydınlatılması lazım.

* Şoförün arkasında İsmail Kartal oturuyordu. Yani kurşun 20 santim sekse, Allah korusun İsmail'e bir şey olacaktı.

- Düşünün, otobüs beyaz, Fenerbahçe otobüsü olduğu da belli değil. Ama 110 kilometre hızla giderken kurşun atılıyor, taş atıldı deniyor.

* Futbolcuların morali çok bozuk.

* Sow kaçtı deniyor. Böyle bir şey yok. Tamamen planlı ve izinli biçimde Fransa'ya gitti.

* Taraftarlarımız itidallerini devam ettirsinler. Bizim için şampiyonluklar, 4. yıldız önemli değil. Bizim için en önemlisi can sağlığı. Biz çok şampiyonluklar kaybettik. Şimdi detayına girmek istemiyorum ama, ondan sonra biz 'tu kaka' olduk.

Mahmut Uslu'nun ardından Deniz Tolga Aytöre, yönetim kurulu toplantısında alınan kararları açıkladı: 
 
Tolga Deniz Aytöre

AYTÖRE: "OLAY AYDINLANANA KADAR FUTBOL OYNAMAK İSTEMİYORUZ"

* Yaşadığımız olayların arifesinde yönetim kurulu toplantısını yaptık, değerlendirme ve kararları herkesle paylaşmak için buradayız. Bu eylemin amacı çok acıktır, 41 kişi öldürülmek istenmiştir.

* Bu olay Fenerbahçe'ye düzenlenen bir suikastır. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak bu eylemi, bir bölgeye, kendi insanımıza mal etmek ibi bir düşencemiz yoktur. Bu Trabzonspor odaklı bir eylem değildir, terör eylemidir. Yönetsel olarak, sadece Fenerbahçe camiasının can güvenliği bizim sorumluluğumuzda değil, tüm futbol unsurlarının can güvenliği sorumluluğumuzda.

* Artık bu müsabakaları oynamanın anlamı yok, anlatmak istediklerimizin temelinde bu yatıyor. Sakat futbolcuların iyileşmesi için erteleme talep ettiğimiz yönünde haberler var, bunlar sığ düşüncelerdir.

* Hiçbir şampiyonluk, bir candan daha önemli değil. Bizim bu ligleri şu kadar erteleyin diye bir talebimiz yok, şampiyonluğun da bir önemi yok. Önemli olan bu sporun can güvenliği altında yapılmasıdır. Yaşanan olay bizim açımızdan unutulmayacak bir olaydır.

* Bu olayda Fenerbahçe Spor Kulübü üstüne düşeni en iyi şekilde yapmıştır. Beklentimiz bu olayların takibinin aynı ciddiyetle sonlandırılmasıdır. Biz bu olay aydınlanana kadar futbol oynama eğiliminde değiliz.

"BU OLAY TRABZONSPOR - F.BAHÇE HESAPLAŞMASI DEĞİL"
* Çok iyi biliyorsunuz ki, bunun Trabzonspor - Fenerbahçe hesaplaşmasıyla alakası yoktur. Tekrar ediyorum, bu saldırıyı bir camiaya ya da bölgeye mal etme gibi bir düşüncemiz yok. Terör örgütünün beslendiği bazı fay hatlarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Amaçlanan her ne olursa olsun, bir toplumsal zıtlaşmanın hiçbir yerinde Fenerbahçe olmayacaktır.

* Camiaları, toplumsal zıtlaşmanın parçası yapmamak için elimizden geleni yapacağız, bugüne kadar da yaptık. Terörize eylemleri ortadan kaldırmak için elbirliği ile bir şeyler yapmamız gerekiyor. Soruşturma çok sıcak ve çok net ifadeler de kullanmak istemiyoruz. Öncelikle Fenerbahçe ayrımcılığını bir kenera bırakmak lazım, daha da öteye gidiyoruz Fenerbahçe faşizmini ortadan kaldırmak lazım.  
 
* - Tekrar söylüyorum; bu olay aydınlanana kadar biz yokuz.

- Fenerbahçe Spor Kulübü uzun bir süredir yargılama süreci içerisinde. Bu tip eylemlerin beslendiği bir diğer kaynak da burasıdır. Biz, burada verilecek olan karara saygılıyız. Bu yargılama aşamasında her türlü kaynaktan beslenenler olduğu gibi, bu sürecin uzaması Fenerbahçe ve Türk sporuna zarar vermektedir. Yargının vereceği karara saygılıyız ancak bu karar bir önce verilmelidir. ŞEKİP MOSTUROĞLU

ŞEKİP MOSTUROĞLU: 'TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

* Başkanımız 3 Temmuz sonrası, "Bu sadece bir şike olayı değil" derken bugünleri kastediyordu.

* Biz demokratik çizgimizden taviz vermeyeceğiz.

* Bu olayı kaşıyanların, özellikle sosyal medyada kaşıyanların takipçisiyiz. O yüzden herkes yazdıklarına çizdiklerine dikkat etsin. Bu, yanan bir odundur. O yüzden kimse dokunmasın.

* Bizim davamız da diğer davalar gibi kumpastır. Bu kumpasın ortaya çıkmasını sağlayan da bizim taraftarımızın dik duruşudur. 


Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,040 µs