En Sıcak Konular

Suriye'deki iç savaş

6 Nisan 2015 15:28 tsi
Nusra Cephesi'nin, DAEŞ'in Yermuk Mülteci Kampı'na girmesine kolaylık sağladığı iddia edildi

Liderliğini Zehran Alluş'un yaptığı Suriyeli muhalif gruplardan "İslam Ordusu", Nusra Cephesi'ni terör örgütü DAEŞ'in başkent Şam'a bağlı Yermuk Mülteci Kampı'na girmesine kolaylık sağlamakla suçladı.

Asker sayısı ve kontrol alanı açısından Suriye'nin büyük silahlı çatı yapılanması olan İslami Cephe'ye bağlı İslam Ordusu'nun Güney Cephe Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Nusra Cephesi'ne, Yermuk Kampı'nı DAEŞ'ten korumak için başka gruplarla girmek istediğimizi ilettik. Aksi halde DAEŞ ve ona destek çıkanlarla çatışacağız. Çünkü Eknaf Beytu'l-Makdis'e yardım etmek dini bir vazifedir" ifadelerine yer verildi.

Nusra Cephesi'nin bu talebi "gurur yaparak" reddettiği belirtilen açıklamada, "Kampdaki rejim karşıtı Eknaf Beytu'l-Makdis'e sadece Nusra Cephesi üzerinden yardım edilebilir. Doğrusu Nusra'nın, Eknaf Beytu'l-Makdis mensuplarının DAEŞ tarafından öldürülmesine sessiz kalması gariptir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada Hamas'ın kamptaki uzantısı olan Eknaf Beytu'l-Makdis grubunun Yermuk Mülteci Kampı'nın girişlerinde rejim güçlerine karşı oluşturduğu bazı kontrol noktalarının stratejik önemine dikkat çekildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yermuk Mülteci Kampı'nın DAEŞ'in kontrolüne geçmesinden Nusra Cephesi sorumludur. Devrimcilerin safında savaşmayı kabul etmeyen Nusra'nın birçok mensubu ayrıldıktan sonra diğer gruplara katıldı."

-Nusra: Yermuk'te tarafsızsız

Nusra Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise "Örgütün kamptaki çatışmalarda herhangi bir tarafın yanında olmadığı, tarafsız olma sebeplerinin ise kampa İslam Ordusu ile birlikte girmek isteyen bir grubun daha önce kendilerine ihanet etmeleri olduğu" ifade edildi.

Örgüt, açıklamasında, "İslam Ordusu ile birlikte Eknaf Beyt'ul Makdis'e takviye yardım gücü olarak Yermuk'e girmek isteyen Livau’ş-Şami’r-Rasul (Resul'ün Şam Sancağı) adlı grubun daha önceleri Bet'us Sahm bölgesinde Nusra ile çatıştığı bu sebeple örgütün bu takviye talebini engellediği" belirtildi.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta terör örgütü DAEŞ ile Eknaf Beytu'l-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) dün yapılan açıklamada, kampta başı kesilerek infaz edilmiş 13 kişinin cesedinin bulunduğu belirtilmiş, infazların terör örgütü DAEŞ tarafından yapıldığı ileri sürülmüştü.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olanYermuk'ta, ülkedeki iç savaştan önce 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampa, uzun zamandan beri elektrik ve su verilemiyor.

AA



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,588 µs