En Sıcak Konular

Gazze'de Yermuk'a destek gösterisi düzenlendi

6 Nisan 2015 15:04 tsi
Gazze'de aralarında Filistinli milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi, yüzde 70'i DAEŞ tarafından ele geçirilen Yermuk Mülteci Kampı'ndaki ailelere destek olmak amacıyla gösteri düzenledi.

Gazze'de meclis binasının önünde toplanan göstericiler üzerlerinde "Yermuk ambargosuna hayır", "Yermuk'ta yaşananların sorumlusu Filistin Kurtuluş Örgütü'dür (FKÖ)" ve "Yermuk'taki durum içler acısı" yazan pankartlar açtı.

Gösteriye katılan Meclis Başkan Vekili Ahmed Bahr yaptığı konuşmada, "Kamptaki insanlar çok sıkıntılı günler geçiriyor. Orada halkımıza yapılanlar insanlığa karşı suç kapsamına giriyor" dedi.

"Filistinliler iç savaşa dahi edilmemeli"

"Hiç bir Arap ülkesinin içişlerine karışmama politikası izlediklerini ve bu nedenle Filistinlilerin iç savaşa dahil edilmemesi gerektiğini" belirten Bahr, BM Yüksek Komiserliği ve BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Yermuk'teki mültecileri korumakla görevli olduğunu kaydetti.

Filistin İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Halid el-Batş ise kampta yaşananların İsrail işgaline hizmet ettiğini dile getirdi.

Batş, Filistinlilerin kurtarılması ve Suriye'de yaşanan savaşa dahil edilmemeleri için acilen harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampında geçen hafta terör örgütü DAEŞ ile Hamas'a yakınlığıyla bilinen kamptaki Eknaf Beytu'l-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) dün yapılan açıklamada, kampta başı kesilerek infaz edilmiş 13 kişinin cesedinin bulunduğu belirtilmiş, infazların terör örgütü DAEŞ tarafından yapıldığı ve kentteki 5 bin ailenin açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ileri sürülmüştü.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampa, uzun zamandır elektrik ve su verilemiyor.

AA



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,312 µs