En Sıcak Konular

Katile şok indirim!

19 Eylül 2007 20:01 tsi
Mahkeme doğum kontrol hapı ve piercingi haksız tahrik saydı...

İzmir'in Urla ilçesinde öldürdüğü eşinin cesedini buzdolabında saklayan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, cezayı önce haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 24 yıla, iyi hal nedeniyle de 20 yıla indirdi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanık Şakir Er, öldürülen Alev Er'in annesi Senay Türkdoğmuş ve avukatlar katıldı. Sanık avukatı Hasan Can Akay, esas hakkındaki savunmasında, olayla ilgili tanık olarak Gelibolu'da ifade veren Mehmet A'nın, öldürülen Arzu Er ile birlikte olduklarını söylediklerini bildirdi.

Olay tarihinde sanığın, bir süredir ayrı yaşadığı eşinin ''piercing'' yaptırdığına tanık olduğunu ayrıca çantasında, yarısı kullanılmış doğum kontrol hapları bulduğunu kaydeden Hasan Can Akay, ''Sanık yeni bir başlangıç yapmak için eşinin bulunduğu Urla'ya gitmiştir. Doğum kontrol haplarını gördüğünde başka erkeklerle birlikte olduğunu düşünmüştür. Bunun verdiği üzüntü ve öfkeyle cinayeti işlemiştir'' dedi.

Yargılama sonunda mahkeme, önce sanığı eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği kanaatine varan mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 24 yıl hapis cezasına çevirdi. Mahkemedeki iyi halini dikkate alan heyet, bu cezada da altıda bir oranında indirime giderek, sanığı 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Karar oy çokluğuyla alınırken, hakim Orhan Yüksel karara muhalefet şerhi düştü. Kararın açıklanmasının ardından Şakir Er, mahkeme heyetine teşekkür etti.

hurhaber



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,597 µs