En Sıcak Konular

Hakim ve savcılar da güvenlik taramasından geçiriliyor

6 Nisan 2015 12:49 tsi
Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısı sonrası İstanbul Adliyesi'nde, avukatlar gibi adliyede görevli hakim ve savcılar da güvenlik taramasından geçiriliyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan terör saldırısının ardından artırılan güvenlik önlemleri kapsamında kapı girişlerinde çantalarının x-ray cihazlarına konması ve dedektör kapılarından geçmeleri kararı verilen avukatlardan sonra, adliyede görevli hakim ve savcılara da aynı işlemler uygulanmaya başlandı.
 
Bu sabah itibariyle, adliyenin protokol kapısından giren hakim ve savcıların çantaları x-ray cihazına konulurken, dedektör kapılarından geçmeleri de sağlandı.
 
Salihoğlu ve Kocasakal'ın "kapı" buluşması
 
Uygulanan arama işlemleriyle ilgili tepki gösteren avukatların talebi üzerine cuma günü İstanbul Adliyesi'ne gelen ve kapıda sorunları dinlerken güvenlik görevlilerinin avukatlara yaptığı müdahalenin ortasında kalan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, bu sabah adliyede görüştü.
 
Görüşmenin ardından "arama" tartışmalarının yaşandığı C kapısına gelen ikili, arama noktasında çantasının x- ray cihazına konmasına tepki gösteren avukatlarla bir araya geldi. Başsavcı Salihoğlu, "Avukatların aranması söz konusu değil" ifadesini kullandı. Taramadan geçmek istemeyen başka bir avukata da seslenen Salihoğlu, "Hepimiz, biz dahil olmak üzere sabır istiyoruz" da diyerek, avukatların anlayış göstermesini istedi.
 
Ümit Kocasakal ise bir avukata, "Avukatları arama kırmızı çizgimiz. Herhangi bir arama söz konusu değil. Hiçbir avukatın üstü aranmayacak. Arama ile senin eline kılına kimse dokunamaz. Çantanı açtıramaz. El dedektörü, yok. Tek şeyimiz eşitlik kapsamında çantayı x-ray cihazından geçirmek. Öyle kapıdan geçmek" dedi.
 
"X-ray'den geçmek arama değil taramadır"
 

Bu sırada Başsavcı Salihoğlu da cebinden çıkardığı çipli kartı bu avukata göstererek, "Avukat bey, sizin çipli kartınız var mı? Bakın benim de çipli kartım var, biz de okuttuk. Bu bir arama değil, önleme çalışması" diye hitap etti.
 
Konuşmasına devam eden Kocasakal, "Allah göstermesin, buraya bir girilse, duruşma salonun önünde bir bomba patlatılsa, bizim meslektaşlarımız da zarar görecek. Ve bize fatura çıkarmak için çantanın içine kimse bakmayacak. O bizim kırmızı çizgimiz. Bundan ödün vermeyiz. Eşitlik temelinde bu işi çözeceğiz. Ben ceza hukukçusuyum. Teknik anlamda x-ray'den geçmek arama değil taramadır. Aramaya biz müsaade etmeyiz" ifadelerini kullandı.
 
Bu konuşmaların ardından Salihoğlu ile Kocasakal kapıdan ayrıldı.
 
Öte yandan adliye girişlerinde, kapılarda bazı değişiklikler yapıldığı göze çarptı. Personel için ayrılan kapılar vatandaşlara açılırken, görevli polisler için ise kapılarda, yine x-ray cihazı ve dedektör geçişi olan ayrı bir giriş noktası açıldığı görüldü.

aa










 

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs