En Sıcak Konular

5 bin aile açlık ve susuzlukla karşı karşıya

6 Nisan 2015 12:47 tsi
5 bin aile açlık ve susuzlukla karşı karşıya Terör örgütü DAEŞ tarafından yüzde 70'i ele geçirilen Yermuk Mülteci Kamp'ındaki yaklaşık 5 bin ailenin açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan ve yüzde 70'i terör örgütü DAEŞ tarafından ele geçirilen Yermuk Mülteci Kampı'ndaki yaklaşık 5 bin ailenin açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.
 
Yerel kaynaklar, DAEŞ'in Şam'ın Haceru'l Esved bölgesinden kampa saldırdığını ve Hamas'a yakınlığıyla tanınan Eknaf Beyt el-Makdis grubuyla çatıştığını bildirirken terör örgütü DAEŞ militanlarının, Yermuk Kampı'nın yüzde 70'ini ele geçirdiğini aktardı.
 
İnsani yardım durdu
 
Öte yandan DAEŞ'in baskılarından önce 3 yıl boyunca Esed güçleri tarafından abluka altında tutulan kampa, zaman zaman insani yardım girişine izin verilirken terör örgütünün kampa girdiği 6 günden bu yana yardım geçişi tamamen durduruldu.
 
Yermuk'ta yaşayan 18 bin yaklaşık 5 bin ailenin su, gıda ve ilaç konusunda ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını dile getiren aktivist Muhammed Necme, "DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde binaların tepelerine çıkan keskin nişancılar, temel ihtiyaçları için bile evinden çıkanları vuruyor. Bu nedenle insanlar, su ve ekmek için bile evlerinden çıkmaya korkuyor" diye konuştu.
 
Çocuklarına su bulmak üzere evinden çıkan bir sivilin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü aktaran Necme, "Örgütün, kampta boğazını keserek öldürdüğü 2 kişinin kimlikleri henüz belirlenmedi. DAEŞ, Yermuk halkından muhalif gruplardan Eknaf Beyt el-Makdis'e katılanların teslim olması için baskı yapıyor. Yaklaşık 8 ay önce kampta bulunan bazı DAEŞ militanları, Eknaf Beyt el-Makdis grubuyla çıkan çatışmaların ardından bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar" ifadelerini kullandı.
 
Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampında geçen hafta terör örgütü DAEŞ ile Hamas'a yakınlığıyla bilinen kamptaki Eknaf Beyt el-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) dün yapılan açıklamada, kampta başı kesilerek infaz edilmiş 13 kişinin cesedinin bulunduğu belirtilmiş, infazların terör örgütü DAEŞ tarafından yapıldığı ileri sürülmüştü.
 
Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olanYermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, uzun zamandan beri elektrik ve su kesintisi yaşanıyor.

aa
 

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,821 µs