En Sıcak Konular

Hava durumu öğleden sonra sert soğuk geliyor!

6 Nisan 2015 12:12 tsi
Hava durumu yurt genelinde Karayel'in etkisi ile soğuyacak. Hatta Doğu ve iç kesimlerde kar yağışı görülecek. Meteoroloji bu gece için Kocaeli, Bursa, Ankara, Edirne ve İstanbul'u uyardı.

Hava durumu güneşli ve sıcak olsa da öğleden sonra durum değişecek. Meteroloji sıcaklıkların öğleden sonra Karayel'in etkisi ile düşeveği şiddetli yağmurların görüleceğini bildirdi. Özellikle İstanbul hava durumu için öğleden sonra kritik, sıcaklık düşecek sert rüzgarlar şidetli yağmur getirecek.

Bu hafta soğuk bir hafta olacak, lodostan dolayı bugün hava sıcak ama Doğu ve iç kesimmlerde kar yağışının görüleceği bir hava durumu geliyor. Şu anda İstanbul güneşli ve sıcak lodostan dolayı sıcak esen bir rüzgar var ama şu anda Edirne'den yurda giren yoğun ve kara bulutlar var. Yağış getiren bu bulutlar Edirne, Tekirdağ'dan geçerek hızlıca Marmara'nın tamamını alarak Batı Karadeniz' e doğru gidecek. Ege'den yaklaşan bir bulut kütleside EgeBölgesi'ni etkileyecek ve şiddetli yağışlar görülecek. Bugün ılık ama kuvvetli yağış görülecek batı bölgelerde, ama öğleden sonra sert rüzgarlarla hava sıcaklığı düşecek. Ankara'da ilerleyen saatlerde sıcaklıklar yükselecek ve mevsim normallerine ulaşacak. Yarın akşamdan itibaren yurdun büyük bir bölümü soğuk bir havanın etkisine girecek. Sakarya, Bursa, Kocaeli, İstanbul'da yağışlar var bu gece karayelin etkisi ile yağışlar şiddetini arttıracak ve hava çok soğuyacak.

EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Ege Denizi'nin kuzeyinde güney ve güneybatı, güneyinde güneydoğu yönünden esecek rüzgarın yarın sabah saatlerinden sonra fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.
     
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ege Denizi'nin kuzeyinde güney ve güneybatı, güneyinde güneydoğu yönünden esecek rüzgarın yarın sabah saatlerinden sonra saatte 50-75 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesinin tahmin edildiği ifade edildi.

İÇ KESİMLERDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLEBİLİR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı bulutlu, batı kesimlerin yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli, İstanbul, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Düzce çevreleri, akşam saatlerinden sonra Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'nin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney yönlerden, gece saatlerinden sonra Marmara'da kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.


BÖLGELERİMİZDE HAVA


MARMARA   
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ve Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Trakya ile akşam saatlerinden sonra güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden, gece saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.    En Düşük (°C)    En Yüksek (°C)
BURSA    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.         19
EDIRNE    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.         18
İSTANBUL    Parçalı zamanla çok bulutlu, Avrupa Yakası ile öğle saatlerinden sonra il genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra batısında gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.         19
KOCAELİ    Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.         21
EGE    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.
A.KARAHISAR    Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı         14
DENİZLİ    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı         17
IZMIR    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.         18
MUĞLA    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı         14
AKDENİZ    Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Burdur ve Isparta çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA    Parçalı ve az bulutlu         23
ANTALYA    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri sağanak yağışlı         19
ISPARTA    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı         12
MERSIN    Az bulutlu         22
İÇ ANADOLU    Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri, gece saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı         18
ESKISEHIR    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı         17
KAYSERİ    Parçalı ve az bulutlu         18
KONYA    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu         17
BATI KARADENİZ    Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Düzce çevreleri, akşam saatlerinden sonra batısı ile gece saatlerinden sonra Sinop hariç bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU    Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı         17
DÜZCE    Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı         21
KASTAMONU    Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı         18
ZONGULDAK    Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı         19
ORTA ve DOĞU KARADENİZ    Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ARTVİN    Parçalı bulutlu         19
SAMSUN    Parçalı ve az bulutlu         20
TOKAT    Parçalı ve az bulutlu         20
TRABZON    Parçalı bulutlu         17
DOĞU ANADOLU    Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ERZINCAN    Parçalı ve az bulutlu         15
ERZURUM    Parçalı ve az bulutlu         11
MALATYA    Parçalı ve az bulutlu         16
VAN    Parçalı ve az bulutlu         13
GÜNEYDOĞU ANADOLU    Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR    Parçalı ve az bulutlu         19
GAZIANTEP    Parçalı ve az bulutlu         19
MARDİN    Parçalı ve az bulutlu         17
SANLIURFA    Parçalı ve az bulutlu         22



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,317 µs