En Sıcak Konular

Soruların çalındığını itiraf etti

6 Nisan 2015 09:40 tsi
Soruların çalındığını itiraf etti 2010 KPSS soruşturması kapsamında tutuklanan Yunus B., tutuklama kararını duyunca kızgınlıkla, soruların çalındığını itiraf etti.

Avukatına, "Soruları bana veren şerefsiz serbest, ben tutuklanıyorum. Avukat Bey bu iş nasıl oluyor?" diyen Yunus B.'yi avukat uyardı, ancak polisler sözleri tutanak altına aldı.

Soruları çalındığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan 2010 KPSS'si ile ilgili operasyonda tutuklanan Yunus B., hırsızlığı itiraf etti. Mahkemenin tutuklama kararını duyunca hiddetlenerek, avukatına, "Soruları bana veren şerefsiz serbest, ben tutuklanıyorum. Avukat Bey bu iş nasıl oluyor" dedi. Yunus B.'nin bu sözleri üzerine ise avukat, "Şu an burada polisler var, polisler olmasaydı..." şeklinde kendisini uyardı. Ancak orada bulunan polis memurları Yunus B.'nin itiraf içeren konuşmasını duydu. Polis ekipleri Yunus B.'nin sözlerini hemen tutanak altına aldı.

HIRSIZLIĞA BİR DELİL DAHA

Tutuklanan 32 kişiden 31'i 2010 yılındaki KPSS'de derece yapan isimlerdi. Söz konusu isimlerden Yunus B., mahkeme kararını duyunca fena halde hiddetlenerek, bilerek ya da bilmeyerek hırsızlığı itiraf etti. Böylece paralel yapının bugüne kadar "kumpas" diyerek üstünü örtmeye çalıştığı soru hırsızlığında önemli bir delil daha ortaya çıkmış oldu. Savcılık, Yunus B'nin "Soruları bana veren şerefsiz serbest" diyerek kimi kastettiğini araştırıyor.

POLİS TUTANAK TUTTU


Koridorda bekleyen polislerin duyduğu Yunus B. ve avukatının konuşması tutanağa şu ifadelerle yansıdı: "Şüpheli şahısların mahkemede sorgulama işlemleri bittikten sonra 27.03.2015 günü saat 06.30 sıralarında şüpheli şahıslar ile avukatlarının yanında bulunduğumuz sırada şüpheli şahıslardan Yunus B. isimli şahsın yanına mahkeme salonundan çıkıp avukatı gelmiş ve mahkeme sonucu hakkında bilgi verdiği görülmüş, bunun üzerine Yunus B. tarafından avukatının yüzüne karşı kısık sesle 'Soruları bana veren şerefsiz serbest, ben tutuklanıyorum. Avukat Bey bu iş nasıl oluyor' demesi üzerine avukatı, 'Şu an burada polisler var, polisler olmasaydı...' şeklinde cevap verdiği tarafımızdan net olarak duyulmuştur."

SİVAS'IN YARGI İMAMI ÇIKTI

Tutanağın KPSS soruşturması dosyasına 'delil' olarak eklendiği öğrenildi. 1976 doğumlu Yunus B.'nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Matematik Bölümü'nden 1999 yılında mezun olduğu ve 11 yıl sonra girdiği KPSS'nin Eğitim Bilimleri alanında 118.75, Genel Yetenek alanında 57.5, Genel Kültür alanında da 51.25 net yaptığı tespit edildi. 1999-2011 yılları arasında paralel yapının Samsun, Amasya ve Sivas'daki eğitim kurumlarında çalıştığı belirlenen Yunus B'nin Sivas'ta öğretmen olarak çalıştığı ve aynı zamanda paralel yapının Sivas yargı imamı olduğu öğrenildi.

32 kişi tutuklu

10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri alanlarından oluşan KPSS'de sorular sınavdan önce elde edilerek aracılar ve adaylar vasıtasıyla sınava girenlere dağıtılmasına ilişkin başlatılan soruşturmada 32 kişi tutuklandı. "Suç işlemek İçin Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık", "Suç Delillerini Yok Etme", "Görevini Kötüye Kullanma" ve bu suçlara iştirak suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 23 Mart Salı günü operasyon yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 14 ilde yapılan operasyonda kopyaya karıştıkları tespit edilen 82 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan 75 şüpheliden 6'sı emniyet, 7'si de savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken, 32 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan 32 kişiden biri olan Yunus B.'nin Sivas yargı imamı olduğu belirlendi.

Yeni Şafak


Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs