En Sıcak Konular

Irak'ta DAEŞ'e karşı ortak mücadele

6 Nisan 2015 08:17 tsi
Irak'ta DAEŞ'e karşı yürütülen askeri operasyonlarda ortak tavır alma konusunda görüş birliğine varıldı.

Irak'ta cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve parlamentonun, terör örgütü DAEŞ'e karşı pek çok ilde verilen mücadelede ortak tavır alma konusunda anlaştığı bildirildi.
 
Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Nasir el-Ani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un ofisinde gerçekleşen ve Başbakan Haydar el-İbadi ile Meclis Başkanı Selim el-Cebburi'nin hazır bulunduğu toplantıda, DAEŞ'e karşı yürütülen askeri operasyonlarda ortak tavır alma konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.
 
Ani, toplantıda ayrıca, geçen ay Mısır'da gerçekleşen Arap Birliği zirvesinde alınan kararlar ile Yemen krizi ve İran'ın 5+1 ülkeleriyle vardığı çerçeve anlaşması gibi bölge ülkeleriyle ilgili meselelerin görüşüldüğünü belirtti.
 
Meclis Başkanı Cebburi'nin de toplantıda, Tikrit'teki yağma ve hırsızlık olaylarından etkilenilmemesi ve Irak kentlerinin DAEŞ'ten kurtarılması için operasyonlara devam edilmesi çağrısında bulunduğu kaydedildi.
 
Irak'taki Sünni aşiretler, Tikrit'teki olayların ardından "El-Haşdu'ş Şabi" adı verilen Şii milislerin, Enbar'ı kurtarma operasyonuna katılmasına karşı çıkmıştı.
 
Sünni kesimin yoğunlukta olduğu Selahaddin ilinin merkezi Tikrit, uzun süredir DAEŞ'in kontrolündeydi. Şii milislerin de destek verdiği Irak güçleri, 2 Mart'ta Tikrit'i kurtarmak için operasyon başlatmış ancak DAEŞ'in intihar saldırıları, yol ve yerleşim merkezlerine çok sayıda patlayıcı yerleştirmesi nedeniyle ilerleme yavaşlamış ve operasyon durdurulmuştu. Şii milislerin çekilmesi şartıyla ABD'nin savaş uçaklarıyla destek vereceğini açıklaması üzerine Tikrit'i kurtarma operasyonu, 25 Mart'ta tekrar başlatılmıştı.
 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, salı günü yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Tikrit'in güney ve batısını DAEŞ'ten temizleyerek kent merkezine ulaştığını bildirmişti.

aa


Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,310 µs